- ΚΕΔΕ - https://kede.gr -

Αλεξάνδρεια: Παραμένει δήμαρχος με απόφαση του ΣτΕ, ο Παναγιώτης Γκυρίνης

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δήμαρχος στο Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας παραμένει ο Παναγιώτης Γκυρίνης και κατά συνέπεια δεν θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές την 7η Απριλίου, όπως είχαν προκηρυχθεί.

Ειδικότερα, το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέτρεψε απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας που είχε κρίνει ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής την Δώρα Κουρκουτά, δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στο Δήμο Αλεξάνδρειας , ο Παναγιώτης Γκυρίνης («Ώρα Ευθύνης») είχε λάβει ποσοστό 79,73% και είχε ανακηρυχθεί δήμαρχος.

Ο κ. Γκυρίνης μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση.

Σήμερα, το Γ΄Τμήμα του ΣτΕ  έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Γκυρίνη, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση.

Η πρωτόδικη απόφαση είχε κρίνει ότι ακόμη και εκπρόθεσμες παραιτήσεις ανδρών υποψηφίων λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να θεραπεύσουν παράβαση ποσοστώσεως μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ακόμη, το ΣτΕ έκρινε ότι οι παραιτήσεις που υποβάλλονται μετά τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας κατάρτισης των συνδυασμών δεν είναι παραδεκτές, δεν λαμβάνονται υπόψη από το Πολιτικό Πρωτοδικείο κατά την ανακήρυξη των συνδυασμών και δεν θεραπεύουν παραβάσεις ποσόστωσης ανδρών και γυναικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερίδα για το Υπόγειο Υδατικό σύστημα του ποταμού Λαρισσού στον Δήμο Δυτ. Αχαΐας

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Ανοικτή Επιστημονική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 10:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στην Κάτω Αχαΐα, για  την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Water IQ «Δράσεις για τη βελτίωση της ποιοτικής και ποσοτικής κατάστασης του Υπόγειου Υδατικού Συστήματος ποταμού Λαρισσού της ΛΑΠ( Λεκάνη Απορροής Ποταμών) Πείρου-Βέργα-Πηνειού του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου και την προσαρμογή του στην κλιματική αλλαγή».ΥΥ

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, των Δημοτικών, Περιφερειακών και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, καθώς και των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων για τις δράσεις του έργου Water IQ, που εστίασε στην υδρογεωλογική έρευνα του Υπόγειου Υδατικού Συστήματος (ΥΥΣ) του ποταμού Λαρισσού, το οποίο βρίσκεται σε κακή ποσοτική και ποιοτική κατάσταση λόγω υπεράντλησης και υφαλμύρινσης.

Η σκοπιμότητα του έργου έγκειται, όπως τονίζεται, στην εμβάθυνση της γνώσης που υπάρχει για την ποιοτική και ποσοτική κατάσταση των υδροφορέων που υποφέρουν από φαινόμενα υφαλμύρινσης και η οποία θα οδηγήσει σε στοχευμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ποιοτικής και ποσοτικής κατάστασης των υπόγειων υδάτων του Συστήματος Λαρισσού, συνεκτιμώντας τις επιπτώσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στην Ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με  το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, θα παρουσιαστούν από τους συνεργαζόμενους φορείς της ομάδας έργου, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Φορέας Υλοποίησης) και τη Δ/νση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι., τα αποτελέσματα της υδρογεωλογικής έρευνας καθώς και προτάσεις για τη βελτίωση της ποιοτικής και ποσοτικής κατάστασης των υπόγειων υδάτων του συστήματος του Λαρισσού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09:45-10:00   Προσέλευση – Εγγραφές

10:00-10:15   Χαιρετισμοί

10:15-10:30   Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών. Γενικά στοιχεία, τοπική εφαρμογή στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας

Ν. Κατριβέσης, Δρ. Γεωλόγος, Δ/νση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας ΑΔΠΔΕΙ

10:30-10:45   Ιστορική Αναδρομή στο υδατικό πρόβλημα της Δυτικής Αχαΐας

Ξ. Σταυρόπουλος, Δρ. Γεωλόγος

10:45-11:00   Παρουσίαση του έργου WaterIQ

Ν. Δεπούντης, Αν. Καθηγητής ΠΠ & Συντονιστής έργου

11:00-11:15   Υδρομετεωρολογικές προγνώσεις στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας για διαφορετικά κλιματικά σενάρια

Α. Παππά, Μαθηματικός MSc & Ι. Κιουτσιούκης, Αν. Καθηγητής ΠΠ

11:15-11:30   Εξοπλισμός παρακολούθησης μετεωρολογικών και υδρογεωλογικών δεδομένων στο ΥΥΣ Λαρισσού

Β. Μπουμπούλης, Γεωλόγος ΜSc

11:30-11:45   Αναλύσεις της ποιότητας των υπόγειων υδάτων στο ΥΥΣ Λαρισσού

Ε. Ζαγγανά, Αν. Καθηγήτρια ΠΠ & Μ. Παπαηλιοπούλου, Γεωλόγος MSc

11:45-12:00   Αποτελέσματα της υδρογεωλογικής έρευνας στο ΥΥΣ Λαρισσού

Δ. Πυργάκης, Γεωλόγος ΜSc

12:00-12:15   Παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του έργου WaterIQ σε Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (ΓΣΠ) – Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υφαλμύρινσης

Ν. Δεπούντης, Αν. Καθηγητής ΠΠ & Ζ. Μισύρη, Γεωλόγος MSc

12:15-12:45   Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

Απ. Καλογιάννης: Η αποχώρηση του Διαζώματος από τη συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων αποτελεί πλήγμα για την πόλη

Συγγραφέας: Ουρανία Σούλτη Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Ως «πλήγμα για τη Λάρισα», χαρακτηρίζει με δήλωσή του o τέως δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης την αποχώρηση του Διαζώματος από τη σχέση συνεργασίας  με τον δήμο Λαρισαίων, λόγω της ματαίωσης κομβικών έργων και δράσεων που περιλαμβάνονταν στη μελέτη ενοποίησης των αρχαιολογικών μνημείων της πόλης.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρει ότι τον Ιανουάριο του 2023 μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος συνυπέγραψε με το Διάζωμα Μνημόνιο Συνεργασίας για μια πόλη πρότυπο σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνει την εξαιρετική συνεργασία που είχε προηγηθεί μεταξύ δήμου Λαρισαίων, Εφορείας Αρχαιοτήτων και Διαζώματος, για την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση των μελετών αναστύλωσης του Αρχαίου Θεάτρου, με βάση τις οποίες ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του κορυφαίου αυτού μνημείου μας, την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους  8,3 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το έργο που ξεκινάει να υλοποιείται και αφορά στην ενοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της πόλης.

«Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, τονίζει ο κ. Καλογιάννης,  αξιοποιήσαμε τη Χάρτα της Λειψίας για τη δημιουργία μιας συμπαγούς και γραμμικής πόλης και δουλέψαμε πάνω στο τρίπτυχο Λειτουργικότητα, Προσβασιμότητα και Αισθητική . Διαμορφώσαμε επεμβάσεις στη φιλοσοφία της «γραμμικής πόλης» και σχεδιάσαμε συλλογικά την ανάδειξη μιας γραμμικής διαδρομής που θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τοπόσημα και μνημεία της. Αυτή η πορεία δεν πρέπει να ανακοπεί.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Σταύρου Μπένου, προέδρου του Διαζώματος, για την αποχώρηση του Διαζώματος από την συνεργασία αυτή , λόγω της ματαίωσης κομβικών έργων και δράσεων που περιλαμβάνονταν στη μελέτη και αλλάζουν τη φιλοσοφία του σχεδίου, αποτελούν πλήγμα για την πόλη .

Η δυνατότητα κάθε νέας Δημοτικής Αρχής να κάνει το σχεδιασμό της για το αύριο της πόλης είναι αναμφισβήτητη. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι η συνέχιση της πορείας εξωστρέφειας, χρειάζεται συμμάχους και δεν έχουμε την πολυτέλεια για απώλειες .

Απευθύνω έκκληση για κοινές λύσεις, με συναινέσεις και πνεύμα συνεννόησης .

Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων να αντιμετωπιστεί το χάσμα που δημιουργήθηκε.

Το έχουμε ανάγκη ως πόλη, ως κοινωνία».

 

Έργα συντήρησης σχολειών αυλών στον Δήμο Χερσονήσου

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Στη συντήρηση και επισκευή σχολικών αύλειων χώρων προχωρά ο Δήμος Χερσονήσου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δ. Μπάτση και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, πρόκειται για τη σύμβαση του 2ου υποέργου της πράξης «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 175.000 ευρώ.

Το έργο αφορά σε αποκατάσταση υφιστάμενων δαπέδων των αύλειων χώρων, χρωματισμούς περιφράξεων και κατασκευή στεγάστρων από αλουμίνιο.

Οι εργασίες, που θα καλύψουν ανάγκες συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χερσονήσου, θα διαρκέσουν 12 μήνες. Η επίβλεψη θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου, η οποία συνέταξε και τη σχετική μελέτη.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Λέσχη Βιβλίου δημιουργείται στον Δήμο Αλίμου

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Τη δική του Λέσχη Βιβλίου, δημιουργεί ο Δήμος Αλίμου. «Αν και για κάποιους η ανάγνωση είναι μια μοναχική διαδικασία, εμείς επιλέξαμε κάθε βιβλίο να γίνει αφορμή, για να μοιραστούμε σκέψεις, ιδέες, τη δική μας ματιά για τον κόσμο… Να γνωρίσουμε ένα βιβλίο, αλλά και να γνωριστούμε καλύτερα!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ομάδα της Λέσχης Βιβλίου στον Άλιμο θα συγκεντρώνεται την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα 18:00 – 20:00 στον καινούργιο χώρο του Δήμου, στο «Στέκι Νεολαίας και Πολιτισμού», Αριστοτέλους 39 και Παναγή Τσαλδάρη.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Την ομάδα συντονίζει η εθελόντρια κυρία Βιβή Γεωργαντοπούλου και το πρώτο βιβλίο που θα συζητηθεί είναι «Οι αλήθειες των άλλων» του Νίκου Θέμελη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά περιορισμένη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση μιας αίτησης από κάθε ενδιαφερόμενο, δημότη ή κάτοικο.

Πληροφορίες και αιτήσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου (Λ. Ιωνίας 24), από Δευτέρα έως και Πέμπτη 8:00 με 20:00 και στο τηλ. 210 9833399.

 

Στα Τρίκαλα η γενική συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Στα Τρίκαλα θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαρτίου, η ετήσια τακτική γενική συνέλευσης 2024 του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια.

Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 11:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Επίσης, όπως προαναγγέλλει ο Δήμος Τρικκαίων στη σχετική ανακοίνωσή του,θα υπογραφεί  Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια.

 

Άρτα: Με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Σειρά εκδηλώσεων-δράσεων και προληπτικών εξετάσεων, διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, αλλά και να συμβάλλει στην προώθηση των αξιών της πρόληψης και της καλής υγείας των πολιτών. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, όπως τονίζει χαρακτηριστικά αποτελεί μια υπενθύμιση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η υγεία στη ζωή και την ευημερία κάθε ανθρώπου

Στις 28 Μαρτίου 2024  στις 18:30, ξεκινούν οι δράσεις για την Υγεία, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρου Αγίου Μαξίμου με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες σε θέματα Υγείας. Κεντρικό θέμα των ομιλιών θα είναι η παρουσίαση αλλά και η διασύνδεση των Υπηρεσιών Υγείας και Δομών του Δήμου Αρταίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση και φροντίδα των δημοτών.

Από 1 Απριλίου και έως την Ημέρα Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, 7 Απριλίου, καθημερινά θα γίνονται ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και στο Κ.Υ. Άρτας.

Το πρόγραμμα των ανωτέρω εξετάσεων έχει ως εξής:

Προληπτικές εξετάσεις

Κ.Υ. ΑΡΤΑΣ (Ζάρρα 1 – Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 2681027642)
Στις 1,2 και 3 Απριλίου, προληπτική ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ εξέταση. Ιατροί: Αναστασία Φάκου και Γιώργος Γκούντας στο Κ.Υ. Άρτας.
Στις 2 Απριλίου προληπτική ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ εξέταση. Ιατρός: Αλεξάνδρα Κωστοπούλου.
Στις 4 Απριλίου προληπτική ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ εξέταση. Ιατρός: Δημήτρης Γιάχος.
Στις 4 Απριλίου προληπτική ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ εξέταση. Ιατρός: Μαρίνα Ιωάννου, (για ενήλικες και παιδιά).
Στις 5 Απριλίου προληπτική ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ εξέταση και ψηλάφηση μαστών. Ιατρός: Παναγιώτης Κοσσυβάκης.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
(Λόφος Περάνθης – Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 2681361202)
Στις 1 και 3 Απριλίου προληπτική ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ εξέταση (10 π.μ.-12), (για ενήλικες και παιδιά).
Στις 3 Απριλίου θα γίνονται ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Στις 3 Απριλίου προληπτική ΩΡΛ εξέταση.
Στις 3 και 5 Απριλίου – TEST PAP.

ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ (Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή: 2681070165)
Την Τετάρτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση ζωτικών σημείων (έλεγχος BMI) στα μέλη του ΚΑΠΗ

Παράλληλες δράσεις

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ
Την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Δημαρχείο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο iSAVElives HANDS ON (Πρακτική Εξάσκηση – Πρώτες Βοήθειες). Oι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Την Κυριακή 7 Απριλίου ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο 7ο Δημοτικό σχολείο Άρτας από 9:30 έως 13:30.

«Στόχος μας, μέσα από αυτές τις δράσεις είναι η ενημέρωση για τις υπηρεσίες Υγείας και τη διασύνδεση αυτών με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και τις προσβάσεις που έχουν οι πολίτες σε αυτές. Είναι δικαίωμά τους και υποχρέωση του Δήμου.Βάζουμε στη ζωή μας τον εθελοντισμό. Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη! Παράλληλα είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της πρόληψης και της εθελοντικής αιμοδοσίας. Προλαμβάνουμε, για να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή κόσμο», τονίζει ο δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας.

Ο Δήμος Αρταίων καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις δράσεις, να πραγματοποιήσουν τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και να ενισχύσουν την προσπάθεια για μια υγιή και ευημερούσα κοινωνία.

 

Άρση των εμποδίων οικιστικής αποκατάστασης και στήριξης των σεισμόπληκτων ζητά ο δήμος Μινώα Πεδιάδας

Συγγραφέας: Ουρανία Σούλτη Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Την άρση των εμποδίων οικιστικής αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων ζητά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Β. Κεγκέρογλου με επιστολή του στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρ. Τριαντόπουλο.

Ο κ. Κεγκέρογλου τονίζει ότι η γραφειοκρατία που υπάρχει στη διαδικασία αδειοδότησης της ανοικοδόμησης των κτηρίων που επλήγησαν από τον σεισμό, μετακυλίεται και επιβαρύνει  χωρίς λόγο τους σεισμόπληκτους ιδιοκτήτες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Κεγκέρογλου, η ΥΔΟΜ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση αδειών δόμησης ανέγερσης νέων κτηρίων εντός της σεισμόπληκτης περιοχής απαιτείται βάσει του άρθρου 40 του Ν4495/2017 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 58 παρ. 1γ του Ν.4759/2020, να υποβληθούν ως δικαιολογητικό, τίτλοι ιδιοκτησίας, πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματογραφικό φύλλο και απόσπασμα κτηματογραφικού διαγράμματος για κάθε ακίνητο. Όμως, σε προηγούμενο στάδιο και προκειμένου να εκδοθεί η άδεια για την επισκευή του σεισμόπληκτου κτηρίου από την ΤΑΕΦΚ, έχει εξεταστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και παρακαλούμε για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω ο σεισμόπληκτος, να μας γνωστοποιήσετε εάν ο έλεγχος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από τον ΤΑΕΦΚ του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η απόφαση (άδεια) που εκδίδεται, δύνανται να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογητικά στη θέση του τίτλου και πιστοποιητικού ιδιοκτησίας για την έκδοση της άδειας δόμησης».