- ΚΕΔΕ - https://kede.gr -

Ένα ρέκβιεμ για τα Τέμπη στην Καλαμαριά – Συναυλία μνήμης για τους 57 νεκρούς

Συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, διοργανώνουν η αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς, την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης», (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Ένας χρόνος και ένας μήνας συμπληρώθηκε από το βράδυ που στα Τέμπη πάγωσε ο χρόνος. Το βαρύ πένθος στο οποίο βυθίστηκε ολόκληρη η χώρα για τους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στην πλέον πολύνεκρη τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας, είναι ακόμα εδώ και η ελάχιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε εκείνους είναι η μνήμη και η διατήρησή της», αναφέρει εμφατικά ο Δήμος Καλαμαριάς, ενόψει της εκδήλωσης.

40 μουσικοί επί σκηνής θα παρουσιάσουν μία γκάμα μουσικών ακουσμάτων, όπως μέρη των Requiem των Mozart, Verdi και Faure, συνθέσεις των Puccini και άλλων.
Επίσης, στη συναυλία θα γίνει η πρεμιέρα των έργων των Η. Ουζούνη και Ι. Σιούτη, των συνθετών που επιλέχθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα για νέα έργα που διεξήγαγε η Ορχήστρα, γραμμένα ειδικά για αυτό το γεγονός.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να στηριχτούν συναισθηματικά οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων και η μουσική και ο πολιτισμός ήταν ανέκαθεν ο πλέον συμβολικός τρόπος, αφού μιλά κατευθείαν στην καρδιά.

Τη διεύθυνση της ορχήστρας και την ευθύνη της παραγωγής έχει ο μουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς, Ροδόλφος Πάρτος, ενώ η επιμέλεια της αφίσας είναι της Sarah Bernardy.

 

Δύο ισχυρούς πόλους ανάπτυξης σχεδιάζει η Περιφέρεια στον ορεινό όγκο της Κ. Μακεδονίας και την ακτή του Στρυμονικού

Συγγραφέας: Ουρανία Σούλτη Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Δύο ισχυρούς πόλους περιβαλλοντικής, τουριστικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης σχεδιάζει να δημιουργήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον ορεινό και ημιορεινό όγκο της αλλά και στον παραθαλάσσιο χώρο της ακτής του Στρυμονικού Κόλπου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Περιφέρειας, ολοκληρωμένη χωρική επένδυση στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη, όπου υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς του ορεινού και του ημιορεινού τουρισμού, με το δίκτυο αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, με ένα τόξο περιοχών ειδικού περιβαλλοντικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και με πόλους έλξης διεθνούς εμβέλειας. Μια ακόμη ολοκληρωμένη χωρική επένδυση θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της ακτής του Στρυμονικού Κόλπου, σε έναν τόπο με αυξημένες αναπτυξιακές δυνατότητες στον τομέα του τουρισμού, που συνδέεται με δύο πολιτιστικούς πόρους διεθνούς εμβέλειας, βόρεια με την Αμφίπολη και νότια με το Άγιον Όρος.

Τις παραπάνω δράσεις που αφορούν σε μη αστικές περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ. Στις δύο ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις θα συμμετέχουν οι Δήμοι Δίου – Ολύμπου, Βέροιας, Ηρωϊκής πόλης Νάουσας, Έδεσσας, Αλμωπίας, Παιονίας, Κιλκίς, Σιντικής, Ηράκλειας, Σερρών, Εμμανουήλ Παππά, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης, Βόλβης και Αριστοτέλη.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι κάθε μία από τις δύο ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις σε αυτές τις περιοχές θα διοικείται από μια Επιτροπή Παρακολούθησης και Αξιολόγησης στην οποία θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι της περιοχής, ένας θεματικός αντιπεριφερειάρχης και τοπικοί φορείς. Επίσης ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας θα έχει το ρόλο του Συντονιστή Φορέα. Η διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας θα αναλάβει την πρόσκληση, υποβολής των στρατηγικών, την αξιολόγηση και έγκρισή τους, τις προσκλήσεις υποβολής και την αξιολόγηση των προτάσεων έργων, στο πλαίσιο των διαδικασιών του ΕΣΠΑ.

Στη δεύτερη συνεδρίαση για τις νέες προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι για τις περιπτώσεις οι Δήμοι που δεν είναι δυνατόν να εκπονήσουν μόνοι τους οριστικές μελέτες, θα χρηματοδοτηθούν με πόρους του ΕΣΠΑ τόσο για τη μελέτη όσο και για την κατασκευή των έργων, στις κατηγορίες των έργων που αυτό είναι εφικτό.

Παρουσία, τέλος, των εκπροσώπων των δώδεκα δήμων που συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη», ο κ. Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν τα νέα στοιχεία και τη δομή του προγράμματος. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι ο στόχος του νέου προγράμματος είναι να υλοποιηθεί τουλάχιστον ένα εμβληματικό έργο σε κάθε έναν από τους δήμους που συμμετέχουν σε αυτό. «Έχουμε συγκεντρώσει πολλά προτεινόμενα έργα από τους 12 Δήμους. Μελετήσαμε τις προτάσεις όλων και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο, με τις δυνατότητες που μας δίνονται βάσει των στόχων του προγράμματος» τόνισε η κ. Πατουλίδου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη στη γραμμή εκκίνησης του ΕΣΠΑ και πρόσθεσε: «μερικούς μήνες μετά την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, ενός προγράμματος ύψους 1,44 δισεκατομμυρίου ευρώ, έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε προσκλήσεις για το 50% του προγράμματος αυτού και ήδη έχουμε εντάξει το ένα τρίτο των πόρων του συνολικού ΕΣΠΑ για έργα και δράσεις και των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης υπογράμμισε ότι ο στρατηγικός στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι μέσα στην πενταετία να ξεκινήσουν και να ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι παρεμβάσεις ανάπλασης δημόσιων χώρων που είναι εμβληματικοί αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμοι για τη βιωσιμότητα της πόλης. «Τα μεγάλα έργα, τις μεγάλες υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη τις διεκδικούμε από την κυβέρνηση. Τα έργα όμως της βιώσιμης ανάπτυξης και της υποστήριξης του δημόσιου χώρου τα σχεδιάζουμε με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη με τον οποίο είμαστε σε αγαστή συνεργασία» πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο δόθηκε έμφαση στην εμβληματική ανάπλαση στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά ενώ υπογράμμισε ότι σε αυτή την προγραμματική περίοδο ήρθε η ώρα να στραφεί η προσοχή όλων στον ιστορικό δήμο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση συγκεκριμένων πλατειών και περιοχών. Επ αυτού, ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι ο κεντρικός δήμος δέχεται όλο το ανθρώπινο φορτίο όλων των δήμων και σημείωσε ότι σημαντικά έργα που θα μπορούσαν να προωθηθούν καθώς υπάρχει μελετητική ωριμότητα είναι οι αναπλάσεις της Πλατείας Αριστοτέλους, της πλατείας Διοικητηρίου και της πλατείας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε ότι το πιο σπουδαίο χρηματοδοτικό εργαλείο ανάπτυξης είναι το ΕΣΠΑ, χαρακτήρισε σημαντικό το ότι συγκεντρώθηκαν κονδύλια 1,44 δισεκατομμυρίου ευρώ και υπογράμμισε ότι έργα που δεν ολοκληρώθηκαν μπορούν να συνεχιστούν σε αυτή τη διαχειριστική περίοδο.

Αλεξάνδρεια: Παραμένει δήμαρχος με απόφαση του ΣτΕ, ο Παναγιώτης Γκυρίνης

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δήμαρχος στο Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας παραμένει ο Παναγιώτης Γκυρίνης και κατά συνέπεια δεν θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές την 7η Απριλίου, όπως είχαν προκηρυχθεί.

Ειδικότερα, το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέτρεψε απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας που είχε κρίνει ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής την Δώρα Κουρκουτά, δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στο Δήμο Αλεξάνδρειας , ο Παναγιώτης Γκυρίνης («Ώρα Ευθύνης») είχε λάβει ποσοστό 79,73% και είχε ανακηρυχθεί δήμαρχος.

Ο κ. Γκυρίνης μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση.

Σήμερα, το Γ΄Τμήμα του ΣτΕ  έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Γκυρίνη, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση.

Η πρωτόδικη απόφαση είχε κρίνει ότι ακόμη και εκπρόθεσμες παραιτήσεις ανδρών υποψηφίων λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να θεραπεύσουν παράβαση ποσοστώσεως μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ακόμη, το ΣτΕ έκρινε ότι οι παραιτήσεις που υποβάλλονται μετά τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας κατάρτισης των συνδυασμών δεν είναι παραδεκτές, δεν λαμβάνονται υπόψη από το Πολιτικό Πρωτοδικείο κατά την ανακήρυξη των συνδυασμών και δεν θεραπεύουν παραβάσεις ποσόστωσης ανδρών και γυναικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερίδα για το Υπόγειο Υδατικό σύστημα του ποταμού Λαρισσού στον Δήμο Δυτ. Αχαΐας

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Ανοικτή Επιστημονική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 10:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στην Κάτω Αχαΐα, για  την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Water IQ «Δράσεις για τη βελτίωση της ποιοτικής και ποσοτικής κατάστασης του Υπόγειου Υδατικού Συστήματος ποταμού Λαρισσού της ΛΑΠ( Λεκάνη Απορροής Ποταμών) Πείρου-Βέργα-Πηνειού του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου και την προσαρμογή του στην κλιματική αλλαγή».ΥΥ

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, των Δημοτικών, Περιφερειακών και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, καθώς και των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων για τις δράσεις του έργου Water IQ, που εστίασε στην υδρογεωλογική έρευνα του Υπόγειου Υδατικού Συστήματος (ΥΥΣ) του ποταμού Λαρισσού, το οποίο βρίσκεται σε κακή ποσοτική και ποιοτική κατάσταση λόγω υπεράντλησης και υφαλμύρινσης.

Η σκοπιμότητα του έργου έγκειται, όπως τονίζεται, στην εμβάθυνση της γνώσης που υπάρχει για την ποιοτική και ποσοτική κατάσταση των υδροφορέων που υποφέρουν από φαινόμενα υφαλμύρινσης και η οποία θα οδηγήσει σε στοχευμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ποιοτικής και ποσοτικής κατάστασης των υπόγειων υδάτων του Συστήματος Λαρισσού, συνεκτιμώντας τις επιπτώσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στην Ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με  το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, θα παρουσιαστούν από τους συνεργαζόμενους φορείς της ομάδας έργου, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Φορέας Υλοποίησης) και τη Δ/νση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι., τα αποτελέσματα της υδρογεωλογικής έρευνας καθώς και προτάσεις για τη βελτίωση της ποιοτικής και ποσοτικής κατάστασης των υπόγειων υδάτων του συστήματος του Λαρισσού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09:45-10:00   Προσέλευση – Εγγραφές

10:00-10:15   Χαιρετισμοί

10:15-10:30   Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών. Γενικά στοιχεία, τοπική εφαρμογή στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας

Ν. Κατριβέσης, Δρ. Γεωλόγος, Δ/νση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας ΑΔΠΔΕΙ

10:30-10:45   Ιστορική Αναδρομή στο υδατικό πρόβλημα της Δυτικής Αχαΐας

Ξ. Σταυρόπουλος, Δρ. Γεωλόγος

10:45-11:00   Παρουσίαση του έργου WaterIQ

Ν. Δεπούντης, Αν. Καθηγητής ΠΠ & Συντονιστής έργου

11:00-11:15   Υδρομετεωρολογικές προγνώσεις στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας για διαφορετικά κλιματικά σενάρια

Α. Παππά, Μαθηματικός MSc & Ι. Κιουτσιούκης, Αν. Καθηγητής ΠΠ

11:15-11:30   Εξοπλισμός παρακολούθησης μετεωρολογικών και υδρογεωλογικών δεδομένων στο ΥΥΣ Λαρισσού

Β. Μπουμπούλης, Γεωλόγος ΜSc

11:30-11:45   Αναλύσεις της ποιότητας των υπόγειων υδάτων στο ΥΥΣ Λαρισσού

Ε. Ζαγγανά, Αν. Καθηγήτρια ΠΠ & Μ. Παπαηλιοπούλου, Γεωλόγος MSc

11:45-12:00   Αποτελέσματα της υδρογεωλογικής έρευνας στο ΥΥΣ Λαρισσού

Δ. Πυργάκης, Γεωλόγος ΜSc

12:00-12:15   Παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του έργου WaterIQ σε Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (ΓΣΠ) – Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υφαλμύρινσης

Ν. Δεπούντης, Αν. Καθηγητής ΠΠ & Ζ. Μισύρη, Γεωλόγος MSc

12:15-12:45   Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

Απ. Καλογιάννης: Η αποχώρηση του Διαζώματος από τη συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων αποτελεί πλήγμα για την πόλη

Συγγραφέας: Ουρανία Σούλτη Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Ως «πλήγμα για τη Λάρισα», χαρακτηρίζει με δήλωσή του o τέως δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης την αποχώρηση του Διαζώματος από τη σχέση συνεργασίας  με τον δήμο Λαρισαίων, λόγω της ματαίωσης κομβικών έργων και δράσεων που περιλαμβάνονταν στη μελέτη ενοποίησης των αρχαιολογικών μνημείων της πόλης.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρει ότι τον Ιανουάριο του 2023 μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος συνυπέγραψε με το Διάζωμα Μνημόνιο Συνεργασίας για μια πόλη πρότυπο σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνει την εξαιρετική συνεργασία που είχε προηγηθεί μεταξύ δήμου Λαρισαίων, Εφορείας Αρχαιοτήτων και Διαζώματος, για την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση των μελετών αναστύλωσης του Αρχαίου Θεάτρου, με βάση τις οποίες ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του κορυφαίου αυτού μνημείου μας, την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους  8,3 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το έργο που ξεκινάει να υλοποιείται και αφορά στην ενοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της πόλης.

«Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, τονίζει ο κ. Καλογιάννης,  αξιοποιήσαμε τη Χάρτα της Λειψίας για τη δημιουργία μιας συμπαγούς και γραμμικής πόλης και δουλέψαμε πάνω στο τρίπτυχο Λειτουργικότητα, Προσβασιμότητα και Αισθητική . Διαμορφώσαμε επεμβάσεις στη φιλοσοφία της «γραμμικής πόλης» και σχεδιάσαμε συλλογικά την ανάδειξη μιας γραμμικής διαδρομής που θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τοπόσημα και μνημεία της. Αυτή η πορεία δεν πρέπει να ανακοπεί.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Σταύρου Μπένου, προέδρου του Διαζώματος, για την αποχώρηση του Διαζώματος από την συνεργασία αυτή , λόγω της ματαίωσης κομβικών έργων και δράσεων που περιλαμβάνονταν στη μελέτη και αλλάζουν τη φιλοσοφία του σχεδίου, αποτελούν πλήγμα για την πόλη .

Η δυνατότητα κάθε νέας Δημοτικής Αρχής να κάνει το σχεδιασμό της για το αύριο της πόλης είναι αναμφισβήτητη. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι η συνέχιση της πορείας εξωστρέφειας, χρειάζεται συμμάχους και δεν έχουμε την πολυτέλεια για απώλειες .

Απευθύνω έκκληση για κοινές λύσεις, με συναινέσεις και πνεύμα συνεννόησης .

Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων να αντιμετωπιστεί το χάσμα που δημιουργήθηκε.

Το έχουμε ανάγκη ως πόλη, ως κοινωνία».

 

Έργα συντήρησης σχολειών αυλών στον Δήμο Χερσονήσου

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Στη συντήρηση και επισκευή σχολικών αύλειων χώρων προχωρά ο Δήμος Χερσονήσου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δ. Μπάτση και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, πρόκειται για τη σύμβαση του 2ου υποέργου της πράξης «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 175.000 ευρώ.

Το έργο αφορά σε αποκατάσταση υφιστάμενων δαπέδων των αύλειων χώρων, χρωματισμούς περιφράξεων και κατασκευή στεγάστρων από αλουμίνιο.

Οι εργασίες, που θα καλύψουν ανάγκες συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χερσονήσου, θα διαρκέσουν 12 μήνες. Η επίβλεψη θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου, η οποία συνέταξε και τη σχετική μελέτη.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Λέσχη Βιβλίου δημιουργείται στον Δήμο Αλίμου

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Τη δική του Λέσχη Βιβλίου, δημιουργεί ο Δήμος Αλίμου. «Αν και για κάποιους η ανάγνωση είναι μια μοναχική διαδικασία, εμείς επιλέξαμε κάθε βιβλίο να γίνει αφορμή, για να μοιραστούμε σκέψεις, ιδέες, τη δική μας ματιά για τον κόσμο… Να γνωρίσουμε ένα βιβλίο, αλλά και να γνωριστούμε καλύτερα!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ομάδα της Λέσχης Βιβλίου στον Άλιμο θα συγκεντρώνεται την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα 18:00 – 20:00 στον καινούργιο χώρο του Δήμου, στο «Στέκι Νεολαίας και Πολιτισμού», Αριστοτέλους 39 και Παναγή Τσαλδάρη.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Την ομάδα συντονίζει η εθελόντρια κυρία Βιβή Γεωργαντοπούλου και το πρώτο βιβλίο που θα συζητηθεί είναι «Οι αλήθειες των άλλων» του Νίκου Θέμελη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά περιορισμένη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση μιας αίτησης από κάθε ενδιαφερόμενο, δημότη ή κάτοικο.

Πληροφορίες και αιτήσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου (Λ. Ιωνίας 24), από Δευτέρα έως και Πέμπτη 8:00 με 20:00 και στο τηλ. 210 9833399.

 

Στα Τρίκαλα η γενική συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Στα Τρίκαλα θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαρτίου, η ετήσια τακτική γενική συνέλευσης 2024 του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια.

Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 11:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Επίσης, όπως προαναγγέλλει ο Δήμος Τρικκαίων στη σχετική ανακοίνωσή του,θα υπογραφεί  Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια.