- ΚΕΔΕ - https://kede.gr -

Ειδική μοριοδότηση για τους πλημμυροπαθείς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων ζητά το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας

Ειδική μοριοδότηση  για τους μαθητές  των σχολείων  της Θεσσαλίας οι οποίοι  κατοικούν μονίμως στις πλημμυροπαθείς περιοχές και  φοιτούν στην Γ΄ τάξη Λυκείου και προτίθενται να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2023 – 2024 ζητά, με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Στο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο τονίζει ότι παρόμοιες ρυθμίσεις προβλέφθηκαν και εφαρμόστηκαν σε άλλες περιοχές με φυσικές καταστροφές (όπως π.χ. Παλλήνη, Μάτι)  μετά από αποφάσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν λήψης υπουργικής απόφασης.

Επίσης επισημαίνει ότι η έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024 έγινε με καθυστέρηση στις 2 Οκτωβρίου 2024 με πολλά προβλήματα, όπως μετακινήσεις, ελλιπής τοποθέτηση εκπαιδευτικών που είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές και ειδικά της Γ Λυκείου να χάνουν διδακτέες ώρες.

Το σχετικό ψήφισμα απεστάλη στην υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή, ενώ σχετική επιστολή έχει στείλει και ο περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας στον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκη.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Δράση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, διοργανώνουν ο Δήμος Χαλκιδέων και το Κ.Ε.Π Υγείας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, με σκοπό να συμβάλλουν στην προώθηση των αξιών της πρόληψης και της καλής υγείας των πολιτών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις  15:00,  στην ισόγεια αίθουσα «Αριστοτέλης», στο Δημαρχείο της παραλίας (Μέγαρο Κότσικα, Φαρμακίδου 15) και περιλαμβάνει:

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συνδρομή του Ιατρού Γενικής Ιατρικής,  Κωνσταντίνου Καγιούλη, του Ειδικού Καρδιολόγου  Γεωργίου Νερούτσου και των νοσηλευτριών  Ευαγγελίας Ορφανού και  Σωτηρίας Τόγια.

Δωρεάν θεατρική παράσταση στον Δήμο Αλίμου

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Το θεατρικό έργο «ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ» του Duncan Macmillan παρουσιάζει δωρεάν ο Δήμος Αλίμου στη Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν (Υψηλάντου και Θησείου) την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 8 μ.μ. .

Οι «ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ» είναι ένα έξυπνο και αστείο δράμα, μια ιστορία παράξενης, σκληρά αληθινής και συνηθισμένης αγάπης. Ένα ζευγάρι, που δίνει φωνή σε μια ολόκληρη κοινωνία της αβεβαιότητας, διαπραγματεύεται την ιδέα να φέρει σε αυτόν τον κόσμο ένα παιδί. Σε έναν πλανήτη που ασφυκτιά από την τοξικότητα του μολυσμένου περιβάλλοντος, την αλλοίωση της κοινωνίας από την ατομικότητα και την οικονομική ανασφάλεια.

Δύο σύγχρονοι σκεπτόμενοι άνθρωποι, ψάχνοντας ανάμεσα στο ορθό και το αληθινό να βρουν τις κατάλληλες λέξεις που θα κάνουν την επικοινωνία τους τουλάχιστον εφικτή, προσπαθούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τους ίδιους, το μέλλον της σχέσης τους αλλά και για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Σκηνοθεσία: Τρύφων Μπάρκας

Διάρκεια: 95 λεπτά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Δράση συγκέντρωσης πασχαλινών δώρων στο δημαρχείο Γαλατσίου

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, σε συνεργασία με το  Δήμο Γαλατσίου  διοργανώνουν δράση συγκέντρωσης Πασχαλινών δώρων, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 22 Απριλίου, καθημερινά, έως και το Σάββατο 27 Απριλίου, στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους) από τις 10:00 έως τις 14:00, όπου θα συγκεντρώνονται για τα παιδιά των ωφελούμενων της Κοινωνικής Υπηρεσίας, δώρα, λαμπάδες, παπούτσια, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί.

Τα Πασχαλινά δώρα που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούρια, ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι

Συγγραφέας: Ουρανία Σούλτη Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Για επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή χαμηλό βαρομετρικό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: 

Την Παρασκευή (19-04-24)

α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (20-04-24)

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Χαλκίδα: Έργα για την αυτονομία ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων ύδρευσης, από τον Δήμο

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Εργασίες για την εγκατάσταση Ηλεκτροπαραγωγικού Ζεύγους στις γεωτρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή του Ούγγρων, πραγματοποίησαν το βράδυ, της  Τετάρτης 17/4, από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ), στο πλαίσιο του συνολικού έργου «Προμήθεια Η/Ζ Εγκαταστάσεων Ύδρευσης Χαλκίδας», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, στην ανακοίνωσή του, με την προσθήκη του εν λόγω συστήματος οι εγκαταστάσεις ύδρευσης στα Ούγγρα, που υδροδοτούν μεγάλο μέρος της Χαλκίδας, αποκτούν αυτονομία ηλεκτροδότησης, που θα αποτρέψει τις ολιγόωρες διακοπές λειτουργίας των γεωτρήσεων, σε περίπτωση βλάβης του δικτύου της ΔΕΗ.

Συνολικά, μέχρι στιγμής,  η Δ.Ε.Υ.Α.Χ., έχει εγκαταστήσει 8 ανάλογα συστήματα Η/Ζ, με σκοπό να αυτονομηθούν οι εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου Χαλκιδέων και να είναι αδιάλειπτη η παροχή επαρκούς ποσότητας και καλής ποιότητας νερού.

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στα Ορυχεία της ΔΕΗ διεκδικεί ο δήμος Εορδαίας

Συγγραφέας: Ουρανία Σούλτη Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση των Ορυχείων της ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της Τηλεθέρμανσης αλλά και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης διεκδικεί ο δήμος Εορδαίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ενέργειας Γ.Καραβασίλης, ο δήμος έχει ήδη καταγράψει τις ενεργειακές ανάγκες σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης, ενώ εξετάστηκαν οι πιθανοί χώροι εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού πάρκου κατά τη διάρκεια επίσκεψης μαζί με τοπικούς εκπροσώπους της ΔΕΗ.

Από τη μελέτη που προηγήθηκε για την εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών απαιτείται έκταση 1800 στρεμμάτων προκειμένου να εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 120 ΜW.

Δράσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον από τον Δήμο Αντιπάρου και την Aegean Rebreath

Συγγραφέας: Φρόσω Ζαγορίτου Στις Σε Μη κατηγοριοποιημένο | Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Διευρυμένες δράσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον διοργανώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο 20&21 Απριλίου, ο Δήμος Αντιπάρου και η Aegean Rebreath [1], ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμος, με την υποστήριξη της Apivita.

Μαζί τους, ο Σύλλογος Εθελοντών Διασωστών Αντιπάρου-Antiparos Rescue Team [2],o ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου [3] ΜΕΑΣ Ωλίαρος ,ο Σύλλογος Γυναικών Αντιπάρου, ο Αθλητικός Σύλλογος Πλοηγός Αντιπάρου [4] το φιλοζωικό σωματείο Cats of Antiparos [5]και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Antiparos En Plo. [6]

Πρόγραμμα Δράσεων:

Παρασκευή 19 Απριλίου:

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Σάββατο 20 Απριλίου, 10:00

Σημείο συνάντησης Σταθμός Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων (Σ.Σ.Θ.Α.), Λιμάνι Αντιπάρου (https://maps.app.goo.gl/cJeE7AMSE7YrxjHB9 [7])

10:00 Υποβρύχιοι καθαρισμοί στο λιμάνι

10:30 Παράκτιος καθαρισμός κοντά στο Σιφνέικο & στα Λιβάδια

11:00 Ερευνητικό πρόγραμμα για Μικροπλαστικά σε αμμώδη παραλία (πιθανότατα στην Ψαραλυκή)

Κυριακή 21 Απριλίου

10:00 Υποβρύχιοι καθαρισμοί στο λιμάνι

10:15 Αναχώρηση σκάφους με δύτες για υποβρύχιο καθαρισμό κοντά στον Αι Γιώργη

10:15 Αναχώρηση σκάφους με δύτες για εντοπισμό εγκαταλελειμμένων αλιευτικών εργαλείων με ROV