Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Υπόθεση των Δήμων και όχι των Περιφερειών, η αρμοδιότητα του υπαίθριου εμπορίου και των λαϊκών αγορών

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει τη διαφωνία της με το περιεχόμενο του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης με τίτλο «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».

Η διαφωνία αυτή εστιάζεται στο γεγονός ότι ο συντάκτης του Νομοσχεδίου δεν έλαβε υπόψη την επίσημα διατυπωμένη και τεκμηριωμένη θέση της ΚΕΔΕ, ότι το υπαίθριο εμπόριο και οι λαϊκές αγορές αποτελούν τοπική υπόθεση,  άρα ως αρμοδιότητα πρέπει να ανήκουν στους Δήμους.

Εκτός λογικής η μεταφορά της αρμοδιότητας από τους Δήμους στις Περιφέρειες

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Υπόθεση των Δήμων και όχι των Περιφερειών, η αρμοδιότητα του...

Συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου

photo papadimitriou 3

Γ. Πατούλης: «Οι Δήμοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές εσόδων. Η χώρα έχει ανάγκη μία δομική μεταρρύθμιση με αιχμή την αποκέντρωση και ισχυρό αναπτυξιακό ρόλο στην Αυτοδιοίκηση»

Συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ για την επίλυση του ζητήματος της διαδικασίας χωριστής εγγραφής πιστώσεων ανά δημοτική ενότητα

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χθες Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και τον Γ. Γραμματέα Εμπορίου Α. Παπαδεράκη.

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη με τον υπουργό...

Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη μετά τη νέα άρνηση Επιτρόπων να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων καθαριότητας

Γ. Πατούλης: «Καλούμε την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη  πληρωμή των εργαζομένων»

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, με αφορμή τη νέα άρνηση  Επιτρόπων σε συγκεκριμένους νομούς της χώρας, να υπογράψουν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων καθαριότητας στους Δήμους.

Στην επιστολή ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις των Επιτρόπων αφήνουν στον αέρα πολλές οικογένειες συμβασιούχων και δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στους Δήμους, οι οποίοι δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Διαβάστε περισσότερα: Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη μετά τη νέα...