Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ζωντανή μετάδοση του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στη Ν. Υόρκη όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σήμερα, Κυριακή 18 Μαρτίου, θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής σε συνεργασία με το Hellenic American Congress, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Προς διευκόλυνση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σας ενημερώνουμε πως το συλλαλητήριο θα μεταδίδεται ζωντανά από τις 6:00 μ.μ έως και τις 9.00 μ.μ., ώρα Ελλάδας, από τις παρακάτω διευθύνσεις:

Greeksnet.com

https://m.youtube.com/watch?v=ptYFCYHbBvk&feature=youtu.be

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με Προέδρους Σωματείων Ελλήνων Ομογενών, στη Νέα Υόρκη

photo usa 1

Γ. Πατούλης: «Το  ισχυρό δέσιμό των Ελλήνων Ομογενών με τις πατρογονικές ρίζες, αποτελεί τον δυνατό μας σύμμαχο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης. Ενωμένοι όλοι οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ν. Υόρκη με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται αύριο, Κυριακή 18 Μαρτίου από  οργανώσεις Ελλήνων ομογενών  μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης Π. Γαλάτουλα και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κ. Χανιωτάκη.

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με Προέδρους Σωματείων Ελλήνων Ομογενών, στη Νέα Υόρκη

Επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και 12μηνη απασχόληση των ωφελουμένων ζητά η ΚΕΔΕ

IMG 7284

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημερώνει τους δήμους για τις θέσεις της ΚΕΔΕ και την επικείμενη έκδοση της προκήρυξης 25.000 θέσεων σε 274 δήμους

Για τις θέσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους ενημερώνει τους δημάρχους με επιστολή του ο Γ. Πατούλης.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και 12μηνη...

Στις 10 και 11 Μαΐου στην Αθήνα το κοινό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου «Η μεταρρύθμιση του κράτους. Τοπική και Περιφερειακή ανάπτυξη»

Τη διοργάνωση του κοινού διήμερου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) τον προσεχή Μάιο στην Αττική, εισηγείται στα διοικητικά συμβούλια των δύο ενώσεων η Οργανωτική Επιτροπή ΚΕΔΕ –ΕΝΠΕ η οποία συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, προτάθηκε το κοινό συνέδριο να διεξαχθεί στις 10 και 11 Μαΐου στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

Κεντρικό θέμα θα είναι «Η μεταρρύθμιση του κράτους. Τοπική και Περιφερειακή ανάπτυξη». 

Στη Μήλο στις 2 Ιουνίου 2018, τα βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

photo oikopolis 1

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Οι Δήμοι της χώρας έχουν να επιδείξουν υλοποιώντας σήμερα έργα σημαντικά, δράσεις με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον με μεγάλο κοινωνικό όφελος και υψηλή προστιθέμενη αξία»

Τη φιλοξενία των βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 το Σάββατο 2 Ιουνίου στο νησί της Μήλου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Μήλου Γ. Δαμουλάκης σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα: Στη Μήλο στις 2 Ιουνίου 2018, τα βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018, υπό την...

Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα

IMG 4883

Γ. Πατούλης:  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – Θα συνεργαστούμε με το υπουργείο για την ανάπτυξη μιας Εθνικής Στρατηγικής

Η συμβολή και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού προβλήματος, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα.

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα

Απονομή Σημάτων Αριστείας Χρηστής Διακυβέρνησης σε 23 Δήμους. Στην πρώτη τριάδα της κατάταξης οι Δήμοι Αιγάλεω, Μήλου και Αμαρουσίου

photo caravel 1

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η  θεσμική ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα απαιτεί μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους. Απαιτεί αποκέντρωση»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης απένειμε τα Σήματα Αριστείας Χρηστής Διακυβέρνησης σε 23 Δήμους της χώρας, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Εμπειρογνωσίας για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τον υπουργό Εσωτερικών εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου του, Δ. Παπασταμόπουλος.  Χαιρετισμό απεύθυναν ο Διευθυντής Μονάδας-Διακυβέρνησης και Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Daniele Dotto, η Επικεφαλής του Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης του Συμβουλίου της Ευρώπης Α. Tatarenko, ο Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης J. Barber και η Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης Π. Θεοδώρου.

Οι   Δήμοι που βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα της κατάταξης συγκεντρώνοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες, είναι οι Δήμοι Αιγάλεω, Μήλου και Αμαρουσίου.

Ακολούθησαν οι Δήμοι: Φυλής, Παπάγου-Χολαργού, Αγ. Δημητρίου, Π. Φαλήρου, Αγρινίου, Θεσσαλονίκης, Πύλου-Νέστορος, Καλλιθέας, Λάρισας, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Αγιάς, Ηγουμενίτσας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Ελασσόνας, Τρίπολης, Θέρμης, Χαλκίδας, Μυκόνου και Κηφισιάς.

Κατά την τελετή απονομής ο κ. Πατούλης συνεχάρη όλους τους Δήμους που διακρίθηκαν και επισήμανε πως «η θεσμική ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα απαιτεί μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους . Απαιτεί αποκέντρωση».

Η Δράση που υλοποιήθηκε στους ελληνικούς Δήμους εντάσσεται στο κοινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Τεχνική βοήθεια για την θεσμική ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συγκεκριμένη δράση στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2018, με φορείς υλοποίησης το Κέντρο Εμπειρογνωμοσίας για τις Μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Συμβουλίου της Ευρώπης, και  το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ.

Συνολικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία 45 Δήμοι από τους οποίους οι 23 υπέβαλαν φάκελο συμμετοχής.  

Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης επισήμανε πως «Η Ελλάδα έχει ανάγκη όχι τόσο τα χρήματα των δανειστών της, αλλά ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, με στόχο αφενός την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και αφετέρου, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Χρειάζεται μια ριζική αναδιανομή εξουσιών, αρμοδιοτήτων κι ευθυνών, με ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμβάλλει με τις θέσεις και τις προτάσεις της, στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής ενός μοντέλου διακυβέρνησης, στο οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει διοικητική αυτοτέλεια και οικονομική ανεξαρτησία και επισήμανε πως οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και συμμετοχή στην προσπάθεια της χώρας για ανάκαμψη.

Σκοπός της δράσης ήταν να αναγνωρίσει και να πιστοποιήσει τους δήμους που επέτυχαν ένα υψηλό επίπεδο διακυβέρνησης σύμφωνα με τις 12 ευρωπαϊκές αρχές χρηστής διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το επίπεδο της διακυβέρνησης εκτιμήθηκε μέσω της διαδικασίας της συγκριτικής αξιολόγησης .

Υπήρξαν τρία επίπεδα. Η ενότητα αυτο-αξιολόγησης, όπου οι δήμοι κλήθηκαν να προσδιορίσουν το επίπεδο ωριμότητάς τους για κάθε Αρχή, δεύτερη ενότητα που προέβλεπε ερωτηματολόγια απευθυνόμενα στους πολίτες και η τρίτη ενότητα, η οποία προέβλεπε ερωτηματολόγια απευθυνόμενα στο προσωπικό και στις δομές των Δήμων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δ. Καλογερόπουλος και  οι Δήμαρχοι: Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας, Μήλου Γ. Δαμουλάκης, Φυλής Χ. Παπππούς, Παπάγου-Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Αγ. Αναργύρων Ν. Σαράντης, Αγιάς Α. Γκουντάρας, Ηγουμενίτσας Ι. Λώλος, Χαλκίδας Χ. Παγώνης. Επίσης ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ν. Φωτίου, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας Γ. Σούλτης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βιώσιμων Πόλεων του Δήμου Πύλου-Νέστωρος Ν. Γεώργιζας, εκπρόσωποι των Δήμων Γαλατσίου, Ζωγράφου, Ελασσόνας, Τρίπολης, Θέρμης, Χαλκίδας και πλήθος πολιτών.

 

 photo caravel 1photo caravel 1photo caravel 1photo caravel 1photo caravel 1

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατέθεσε ο Γ. Πατούλης τις θέσεις της ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών και άλλες διατάξεις»

patoulis vouli

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Βελτιωτική η προσπάθεια του Υπουργείου αλλά εκκρεμούν ζητήματα που αν δε λυθούν, θα είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών

Την πλήρη απόσυρση της παραγράφου  9, που αφορά τροποποιήσεις της του  άρθρου 221 του Ν.4412/2016, περί συγκρότησης των επιτροπών για την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων έργων ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης των θέσεων της Ένωσης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών και άλλες διατάξεις».

Διαβάστε περισσότερα: Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατέθεσε ο Γ. Πατούλης τις θέσεις της ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου...

Οι θέσεις της ΚΕΔΕ για το σχέδιο νόμου που αφορά στην πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Γ. Πατούλης: Η στήριξη και η προστασία της γυναίκας απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης αποτελεί προτεραιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης του Πρώτου Βαθμού σχετικά με τη «Κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εκ μέρους του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ν. Χιωτάκης.

Διαβάστε περισσότερα: Οι θέσεις της ΚΕΔΕ για το σχέδιο νόμου που αφορά στην πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των...

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα η Εκδήλωση Απονομής του Σήματος Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση στους Δήμους

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ Γ. Πατούλης και η επικεφαλής του Κέντρου Εμπειρογνωσίας του Συμβουλίου της Ευρώπης Αλίνα Τατάρενκο θα βραβεύσουν τους δήμους που διακρίθηκαν

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στις 19.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η Εκδήλωση Απονομής του Σήματος Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση στους Δήμους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, θα βραβευθούν οι δήμοι που διακρίθηκαν. Συνολικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία 45 Δήμοι από τους οποίους οι 23 υπέβαλαν φάκελο συμμετοχής.  

Διαβάστε περισσότερα: Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα η Εκδήλωση Απονομής του Σήματος Αριστείας στη Χρηστή...

Συνέντευξη Τύπου στην ΚΕΔΕ για τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018

Την Πέµπτη 15 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Ένωσης ∆ήµων Ελλάδος  (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος,  Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της φιλοξενίας των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018.

Τη συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Μήλου Γ. Δαμουλάκης, ο Πρόεδρος του ∆.Σ. του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY Θ. Ζαφειρόπουλος και η Επιτροπή Οργάνωσης των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8).

Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα ενημερώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις τροποποιήσεις που έγιναν στο νόμο 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επίσης θα συζητηθεί το ζήτημα της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, με έμφαση στη παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού και στις επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα θα συζητηθεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2018 και θα γίνει ενημέρωση για τη λειτουργία του κόμβου Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ gov HUB προς τους Δήμους αλλά και για την πορεία υλοποίησης των διαδικτυακών υπηρεσιών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν επίσης θέματα που σχετίζονται  με τον υπολογισμό χορηγιών (συντάξεων) των αιρετών, σύμφωνα με το ν. 4387/2016, την καταχώρηση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) κατά τη διαδικασία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018, αλλά και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συντάξεων ΦΚΑ διαδοχικής ασφάλισης για συνταξιούχους γεννηθέντες το 1950.

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η ΚΕΔΕ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης, με έμφαση στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δράσεων»

IMG 7039

Στο Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη δεύτερη ημέρα εργασιών της διεθνούς συνάντηση της Αθήνας με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας»  που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η ΚΕΔΕ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης,...

Στην 2η διεθνή συνάντηση της Αθήνας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Οικονομική Δημοκρατία ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

gsevee 1

Γ. Πατούλης: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής ανάπτυξης – Η ΚΕΔΕ έχει συγκεκριμένη στρατηγική και όραμα για τη τοπική ανάπτυξη, την ανεργία και την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Στον κομβικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο Γ. Πατούλης, με αφορμή τη σημερινή 2η διεθνή συνάντηση της Αθήνας με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας»  που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), αναφέρθηκε στη στρατηγική και το όραμα της ΚΕΔΕ, για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στην υλοποίηση δράσεων για την Τοπική Ανάπτυξη και την Απασχόληση.

Διαβάστε περισσότερα: Στην 2η διεθνή συνάντηση της Αθήνας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Οικονομική...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε μήνυμα του τονίζει τα εξής:

Σήμερα τιμάμε τη Γυναίκα μάνα, σύντροφο, κόρη, εργαζόμενη, η παρουσία της οποίας σε συνδυασμό με την προσωπικότητα και το έργο της, αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς στην οικογένεια, στην κοινωνία, στους εργασιακούς χώρους και στην πολιτική.

Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε έμπρακτα τις δυσκολίες της πολυπλοκότητας του ρόλου της και να μην μένουμε μόνο σε επετειακές ευχές χωρίς αντίκρισμα.

Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η θέση της γυναίκας είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς καλείται να ανταποκριθεί σε όλους της τους ρόλους, σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ουσιαστική εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για την αμέριστη προσφορά της είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την προώθηση πολιτικών ισότητας που θα συμβάλλουν στη στήριξη της γυναίκας στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, στην εργασία, στην κοινωνία, στη συμμετοχή της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η εγγύτερη στον πολίτη, βαθμίδα διακυβέρνησης, αλλά και ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε για την καταπολέμηση της διαιώνισης και αναπαραγωγής των ανισοτήτων, την άρση των στερεοτυπικών έμφυλων αντιλήψεων και την προώθηση μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην έκθεση κρασιού «Οινόραμα» στο Ζάππειο

VAR 2746

Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού πιστεύει στην ανάγκη εξωστρέφειας της χώρας μας και σε αυτή την κατεύθυνση η ΚΕΔΕ στηρίζει την ελληνική πρωτογενή παραγωγή, με στόχο να προβληθούν τα ελληνικά προϊόντα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην παγκόσμια αγορά»

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, το «Οινόραμα» που διοργανώνεται στο Ζάππειο, ξεναγήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, τιμώντας ένα σημαντικό θεσμό που φέτος συμπληρώνει 24 χρόνια ζωής.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην έκθεση κρασιού «Οινόραμα» στο Ζάππειο

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με το Προεδρείο του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδας

Γ. Πατούλης: «Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα τους, για την ομαλή και ασφαλή ένταξή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα»  

 photo idiotioi paidikoi

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδας στα γραφεία της Ένωσης.

Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Σελλή Χαρά, ο Αντιπρόεδρος Κουνιάκης Χάρης, η Γραμματέας Πρωτόπαπα Μαρία και το μέλος Τζιουμάκη Γλυκερία.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας η οποία προβλέπει την υποχρεωτικότητα της φοίτησης των παιδιών στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των 4 ετών.

Τα μέλη του Προεδρείου ενημέρωσαν τον κ. Πατούλη για τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τις δυσκολίες εφαρμογής της επίμαχης απόφασης, εστιάζοντας κυρίως στην έλλειψη υποδομών που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την ορθή φιλοξενία και εκπαίδευση των παιδιών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε το Προεδρείο του Συλλόγου για όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός χιλιάδων οικογενειών, να μην τορπιλιστεί η ομαλή λειτουργία πετυχημένων δομών αλλά και να μην κινδυνεύσουν θέσεις εργαζομένων.

Κατά τη συζήτηση, τους επισήμανε την ανάγκη να χαρτογραφηθούν τα προβλήματα όπως είναι η έλλειψη υποδομών, προσωπικού αλλά και άλλες δυσλειτουργίες και τους εξέφρασε τη διάθεση συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει την ποιότητα εκπαίδευσης και φιλοξενίας των παιδιών.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

« Με τα μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδας είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση. Συμφωνήσαμε ότι κοινός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας των όρων φιλοξενίας και εκπαίδευσης των παιδιών μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού ως εγγύτερος βαθμός στον πολίτη οφείλει να προασπίζεται το συμφέρον των πολιτών. Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα τους, για την ομαλή και ασφαλή ένταξή τους στην  εκπαιδευτική κοινότητα».  

Στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

29027324 591499614516962 8287068861384097792 o

Γ. Πατούλης: «Καλούμε το κράτος να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, προκειμένου να γίνουν οι πόλεις μας πιο λειτουργικές  και πιο φιλικές για όλα τα άτομα με αναπηρία. Στον αγώνα τους θα είμαστε συνοδοιπόροι»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου του Συλλόγου Κ. Κωνσταντή και του Αντιπροέδρου Θ. Βίγλα.

Κατά την εκδήλωση ο κ. Πατούλης συζήτησε με τα μέλη του Συλλόγου για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία, με έμφαση στο θέμα της προσβασιμότητας τους στην πρωτεύουσα αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι, όπως ανέφερε, η διαρκής διεκδίκηση στην κατοχύρωση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή και πρόσθεσε πως η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να είναι σταθερή συνοδοιπόρος στις προσπάθειες τους για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

 «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως έχει τη βούληση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με κινητική αναπηρία και να προτείνει αποτελεσματικές λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητας τους. Καλούμε το κράτος να συνεργαστεί μαζί μας και να μας δώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι πόλεις μας πιο λειτουργικές και πιο φιλικές για όλα τα άτομα με αναπηρία. Είναι αδιανόητο στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και αποτέλεσε την αφετηρία μεταλαμπάδευσης σε όλο τον κόσμο, των αξιών της ισότητας και της αλληλεγγύης να μην γίνεται πράξη η ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών της.

Με τα άτομα με κινητική αναπηρία διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο και προχωράμε μαζί με στόχο να αποκτήσουν οι πόλεις μας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο».

29101416 591499651183625 6156524392600829952 o29136970 591499887850268 188361627626635264 o

 

Στην παρουσίαση του φωτογραφικού Λευκώματος "Η ΚΡΗΤΗ της καρδιάς μας..." ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

kabourakis1

Γ. Πατούλης: «Το φωτογραφικό Λεύκωμα του Δημήτρη Καμπουράκη είναι ένας ύμνος στις ομορφιές και στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Κρήτης»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην παρουσίαση του λευκώματος "Η ΚΡΗΤΗ της καρδιάς μας..." από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, του δημοσιογράφου Δ. Καμπουράκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Κατά την εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Για το βιβλίο μίλησαν η βουλευτής της ΝΔ Ν. Μπακογιάννη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σ. Αρναουτάκης, ο συγγραφέας του λευκώματος Δ. Καμπουράκης και η CEO των Ηotel Group Smpokos  Κ. Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα: Στην παρουσίαση του φωτογραφικού Λευκώματος "Η ΚΡΗΤΗ της καρδιάς μας..." ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ....

Σε εκδήλωση για τη Γυναικεία επιχειρηματικότητα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

epixeirmatikotita 2

Γ. Πατούλης: Στόχος μας η δημιουργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των κατάλληλων προϋποθέσεων ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Την αμέριστη υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην προσπάθεια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στην εκδήλωση του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Διαβάστε περισσότερα: Σε εκδήλωση για τη Γυναικεία επιχειρηματικότητα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Στα εγκαίνια του κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο δήμο Φυλής ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

egkiania 6

Γ. Πατούλης: Όταν η Κεντρική Διοίκηση έχει διάθεση συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θωρακίζεται ακόμα περισσότερο η ασφάλεια των πολιτών – Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναπτυχθούν και σε άλλες περιοχές

Τον πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών επισημαίνει με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια του κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στον Δήμο Φυλής που πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα: Στα εγκαίνια του κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο δήμο Φυλής ο Πρόεδρος της...

Οι διορθωτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται στο νόμο 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις έργου, στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας των δημάρχων της Αττικής και του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Χ. Σπίρτζη

IMG 7045

Γ. Πατούλης: Ο Διάλογος συνεχίζεται – Σε θετική κατεύθυνση οι αλλαγές που έγιναν ωστόσο υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν με στόχο την ταχύτερη απορροφητικότητα

Οι τροποποιήσεις στο Νόμο 4412/2016 που αφορά στις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών, Υπηρεσιών και Μελετών, στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατόπιν σχετικών προτάσεων της ΚΕΔΕ αλλά και οι δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του νόμου συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση εργασίας των Δημάρχων Αττικής με τον αρμόδιο υπουργό Χ. Σπίρτζη στα γραφεία της ΠΕΔΑ.

Διαβάστε περισσότερα: Οι διορθωτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται στο νόμο 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις έργου,...