platforma diorthosis tm akiniton pros ota s covid 19 kede s1 Πρόσβαση Δήμων Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Αναγκών ΟΤΑ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη Συνέντευξη Τύπου για τους «6ους Παγκόσμιους Εκπαιδευτικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας» που πραγματοποιούνται στην Αρχαία Ολυμπία και την Αττική

photo agones 1

Γ. Πατούλης: Να διεκδικήσουμε τη μόνιμη καθιέρωση των «αθλητικών – εκπαιδευτικών  αγώνων» στη χώρα μας - Ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας

Τη διαβεβαίωση ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, τώρα και στο μέλλον τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων όπως οι 6οι Παγκόσμιοι Εκπαιδευτικοί  Αγώνες Αθλητικής Παιδείας έδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Σμύρνης. 

Οι αγώνες οι οποίοι ξεκινούν σήμερα 27 Μαρτίου και ολοκληρώνονται την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, θα πραγματοποιηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και την Αττική και έχουν τη στήριξη της ΚΕΔΕ.   

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος στη χώρας μας και πρότεινε «οι αγώνες με την κατάλληλη προετοιμασία και το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων  να  καθιερωθούν ως «αθλητικοί - εκπαιδευτικοί αγώνες» που θα πραγματοποιούνται σταθερά στην Ελλάδα.

«Με τον τρόπο αυτό θα είχαν την ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν την Αθήνα και την αρχαία Ολυμπία.

Ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν δημιουργικά και αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας μας.  

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός το οποίο προσεγγίζει με βιωματικό τρόπο τη μακραίωνη ιστορία του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στη γενέτειρά του.

 

Η ΚΕΔΕ είναι αρωγός και στηρίζει τέτοιου είδους αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελούν παράδειγμα αγνού, άδολου και υγιούς συναγωνισμού.

Τέτοιου είδους σχολικοί αγώνες Αθλητικής Παιδείας ενισχύουν την αξία του ‘Ευ Αγωνίζεσθαι’, προάγουν τη χαρά της συμμετοχής, ενδυναμώνουν την ευγενή άμιλλα και το σεβασμό των συναθλητών».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς στους αγώνες συμμετέχουν ισότιμα μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία και υπογράμμισε ότι «η συμμετοχή τους συμβάλλει ουσιαστικά στην ένταξη και στην ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και προφανώς βοηθάει στην άρση των προκαταλήψεων απέναντι στη διαφορετικότητα και τον  κοινωνικό αποκλεισμό».

Χαρακτήρισε ως καθοριστικής σημασίας τη συνεργασία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους της χώρας μας και σημείωσε πως είναι «τιμητικό ως γεγονός ότι η  Διεθνής Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation ) ISF να έχει αναθέσει και εμπιστευτεί  την διοργάνωση  των «6ων Παγκόσμιων Αγώνων Αθλητικής Παιδείας» στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Ε.Π.Φ.Α.).

Στους φετινούς αγώνες συμμετέχουν αποστολές από Αγγλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Κίνα, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Special Olympics Italy, Special Olympics Great Britain.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν ο Δημήτρης Γρηγοριάδης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 6ων  Παγκόσμιων Αγώνων Αθλητικής Παιδείας, ο Γενικός Γραμματέας Hrvoje Custonja, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Lauri Luik και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων Στέλιος Δασκαλάκης, ως εκπρόσωποι της ISF, Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ  Μιχάλης Χρηστάκης,  ο εκπρόσωπος του δήμου αρχαίας Ολυμπίας Αντώνης Χρυσανθακόπουλος καθώς και εκπρόσωποι των δήμων Αθηναίων και Ηλιούπολης

Παρόντες ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και η Κλέα Παπαέλληνα «ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» της ISF (ISF AMBASSADORS for YOUTH EDUCATION).

photo agones 1photo agones 1photo agones 1

Κατηγορία: