Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Δυναμικό παρόν της ΚΕΔΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Αύριο Σάββατο 08.09.2018 ξεκινάει η δράση καινοτομίας Open Day for Innovation and Smart Cities  και ακολουθεί η εκδήλωση για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας της Χώρας το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

 

Γ. Πατούλης: Για άλλη μια χρονιά η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει ισχυρή παρουσία στη ΔΕΘ. Ενωμένοι υλοποιούμε δράσεις καινοτομίας και αγωνιζόμαστε για το καλό των πολιτών

Η ψηφιακή αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η δημιουργία έξυπνων πόλεων και η διαμόρφωση ενός νέου συστήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας, θα βρεθούν στο επίκεντρο των δράσεων της ΚΕΔΕ, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Μετά από εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Δ.Σ., θα υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες και θα παρουσιαστούν στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Περίπτερο 15, Stand 9).

          

                     Open Day for Innovation and Smart Cities

Η έναρξη θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και θα αφορά σε πρώτη φάση τις έξυπνες πόλεις την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 

Δείτε σχετικές λεπτομέρειες στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση Open Day for Innovation and Smart Cities. Στην συνάντηση θα γίνει συζήτηση για τις έξυπνες πόλεις και την τοπική ανάπτυξη και θα παρουσιαστούν οι σχετικές πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ. Θα γίνει αναφορά για τις υποδομές και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και θα αναδειχθούν εφαρμογές που προέκυψαν μέσα από τους Μαραθώνιους Καινοτομίας της ΚΕΔΕ.

Όπως επισημαίνει ο Γ. Πατούλης, για άλλη μια χρονιά η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει ισχυρή παρουσία στη ΔΕΘ. Ενωμένοι υλοποιούμε δράσεις καινοτομίας και αγωνιζόμαστε για το καλό των πολιτών. Η  ΚΕΔΕ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων.  Ενδεικτικά παραδείγματα δράσεων που έχουν υλοποιηθεί είναι τα παρακάτω: 

  • Υποδομή για φιλοξενία υπηρεσιών και εφαρμογών σε όλους τους Δήμους στο G-Cloud του Υπουργείου Οικονομικών και πρόσβαση στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
  • Υλοποίηση της πλατφόρμας ταυτοποίησης και διαλειτουργικότητας των Δήμων (GovHub) με πάνω από 1000 χρήστες, που αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν την υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Παραβόλου.
  • Δημιουργία δικτύου ψηφιακών ambassadors με 500 μέλη από 300 Δήμους.
  • Διοργάνωση του τριήμερου ΚΕΔΕ Smartcity Crowdhackathonτον Μάιο 2017 με 200 διαγωνιζόμενους, 50 ομάδες — https://goo.gl/J8FeTD .
  • Διοργάνωση 16 τοπικών εργαστηρίωνκαινοτομίας CityLabs με συμμετοχή άνω των 100 ομάδων.
  • Διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας της ΚΕΔΕτέλος Ιουνίου με 452 διαγωνιζόμενους στον Μαραθώνιο και στον μαθητικό διαγωνισμό, σε 163 ομάδες που ξεκίνησαν — https://goo.gl/U5i8cA .
  • Έναρξη λειτουργίας ΚΕΔΕ Innovation Lab (τέλος Σεπτεμβρίου) με 43 ομάδες που επιλέχθηκαν από τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας.

 

Ειδική εκδήλωση το Σάββατο 15/09/2018 για τη διαμόρφωση ενός νέου αποκεντρωμένου και αποτελεσματικού συστήματος Πολιτικής Προστασίας με συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 15/09/2018 θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 15 της ΚΕΔΕ (Stand 9) εκδήλωση για τη διαμόρφωση ενός νέου αποκεντρωμένου και αποτελεσματικού συστήματος Πολιτικής Προστασίας με συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης.  Η αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του τρόπου οργάνωσης της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας προκύπτει επιτακτικά μετά την εθνική καταστροφή που συντελέστηκε στο Μάτι αλλά και στη Μάνδρα Αττικής.

 

 

Κατηγορία: