Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Από το Δήμο Καρδίτσας, ξεκινάει στις 28 Αυγούστου ο νέος κύκλος δωρεάν μαστογραφιών της ΚΕΔΕ και της Αντικαρκινικής Εταιρείας

van mastografos kede

Γ. Πατούλης: Η ΚΕΔΕ με έμπρακτα βήματα συμβάλει στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών –Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κερδηθούν κατά το δυνατόν περισσότερες ζωές

Συνεχίζεται από την Τρίτη 28 Αυγούστου το Πρόγραμμα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε απομακρυσμένους Δήμους της χώρας, από την Αντικαρκινική Εταιρεία, είναι με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και αφορά ανασφάλιστες και οικονομικά ευπαθείς γυναίκες.

 Σύμφωνα με το νέο κύκλο επισκέψεων η  μονάδα κινητού ψηφιακού μαστογράφου, θα βρίσκεται στο Άλσος Παυσιλύπου Καρδιτσας, στις 28 και 29 Αυγούστου. Το πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης της Αντικαρκινικής Εταιρείας,  διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά,  με την χορηγική κα οργανωτική υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. 

  

«Με συγκεκριμένες δράσεις η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να συμβάλει στην καλύτερη πρόληψη και θωράκιση της ζωής των δημοτών που έχουν ανάγκη» δηλώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και υπενθυμίζει ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, αλλά μπορεί να νικηθεί αν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί σε πρώιμα στάδια.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα του Καρκίνου του Μαστού που προσβάλλει περισσότερες από 5000 γυναίκες στην Ελλάδα, είναι μια νόσος η οποία αν διαγνωσθεί έγκαιρα επιτρέπει στην πλειοψηφία των ασθενών να ζήσουν αρκετά χρόνια με καλή ποιότητα ζωής. Στόχος μας να μη στερηθεί καμιά δημότισσα της χώρας αυτή την ευκαιρία, σ’ όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκεται» δηλώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ έχει πραγματοποιήσει από την αρχή του 2018 μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα Προληπτικού Έλεγχου και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, σε περισσότερους από 15 δήμους της χώρας δίνοντας την δυνατότητα σε τουλάχιστον 100 ενδιαφερόμενες ανά δήμο, δωρεάν μαστογραφίας και ενημέρωσης.

Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον δωρεάν  μαστογραφικό έλεγχο είναι:

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται  μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Τo τηλέφωνο για ραντεβού στον Δήμο Καρδίτσας είναι το 2441354718 (09.00-13.00)

 

Πρόγραμμα Επισκέψεων

Μετά την Καρδίτσα το κλιμάκιο της Αντικαρκινικής Εταιρείας θα μεταβεί:

  • Στον  Δήμο Πύλης Τρικάλων

Δημαρχείο Πύλης Τρικάλων  30 και 31 Αυγούστου 2018 

Τηλέφωνο για ραντεβού2434350303 (09.00-14.00)

  • Στον Δήμο Μετεώρων

Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, στις 1 & 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Τηλέφωνο για ραντεβού:  2432078662  (09.00-14.00)

  • Στον Δήμο Ιωαννιτών

Πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής», στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2018.Τηλέφωνο για ραντεβού: 2651072055  (09.00-13.00)

Να σημειωθεί ότι η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Τα ραντεβού  κλείνονται από 20 Αυγούστου με σειρά προτεραιότητας.

Κατηγορία: