Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και των επικεφαλής των παρατάξεων με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών με αίσθημα ευθύνης και την ελπίδα να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και της χώρας

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, μέλη του Προεδρείου και οι επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ της Ένωσης θα συναντηθούν με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που τους απεύθυνε.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 9 το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018.

 

Αντικείμενο της θα είναι οι προτάσεις και οι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι». 

Με αφορμή την πρόσκληση και την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Κρίνουμε ως θετική την πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση εργασίας προκειμένου να του καταθέσουμε εκ νέου τις θέσεις και τις προτάσεις μας για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι», αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την Αυτοδιοίκηση και τη Χώρα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία μέσω της οποίας διαφαίνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση έχουν τη πρόθεση και τη διάθεση να συζητήσουν και να προβούν σε αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις του επίμαχου νομοσχεδίου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στο θεσμό που υπηρετούμε θα προσέλθουμε στη συνάντηση με την ελπίδα να γίνει ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος στη βάση των προτάσεων της Αυτοδιοίκησης. Προσδοκούμε η κυβέρνηση και το υπουργείο να λάβουν υπόψιν τους τις θέσεις μας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης και όχι την προώθηση ενός μοντέλου ετεροδιοίκησης. Η  Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για μία μεταρρύθμιση ουσίας  προς όφελος του θεσμού και της χώρας».