Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Σε εκδήλωση για τη Γυναικεία επιχειρηματικότητα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

epixeirmatikotita 2

Γ. Πατούλης: Στόχος μας η δημιουργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των κατάλληλων προϋποθέσεων ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Την αμέριστη υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην προσπάθεια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στην εκδήλωση του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

 

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή ιδεών για την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Επιπλέον διερευνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας των γυναικών – επιχειρηματιών που συμμετείχαν με στόχο τη σύναψη περαιτέρω συνεργασιών. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη σημαντική συμβολή της γυναίκας στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, ανέδειξε τους πολλαπλούς της ρόλους, με ειδική αναφορά στο ρόλο της ως μάνας, κάνοντας λόγο για τη μητέρα που υπήρξε και επιχειρηματίας.

Αναπτύσσοντας τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα, εξέφρασε τη βούληση «να αποτελέσει έναν ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα που υπάρχει στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην ενίσχυση και στην ανάπτυξή της».

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να μπορέσει να ενδυναμωθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα. Για το σκοπό αυτό, το επόμενο διάστημα προχωρούμε σε δράσεις ουσιαστικές, που ξεκινούν από το Μαρούσι και θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, προέτρεψε τις γυναίκες να ασχοληθούν ενεργά με την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος προσωπικά έχει επιλέξει γυναίκες ως στενούς συνεργάτες σε θέσεις ευθύνης.   

Tο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που αφορούσε στη δράση Business Networking, συντόνισε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΟΓΜΕ Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, η οποία προέτρεπε τις συμμετέχουσες να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, την εταιρεία τους, καθώς και να γνωριστούν μεταξύ τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αμαρουσίου κα Ρένα Χαλιώτη.          

Στην εκδήλωση η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδας και  Κύπρου, Φανή Κλειδά, ανέπτυξε το θέμα: Discovering Yourself is all what it takes - Own your career success, ενώ στο πάνελ που ακολούθησε συμμετείχαν οι: κ. Ανδρομάχη Ζερζιβίλη, Αντιπρόεδρος και CTO, AKTINA  Travel Group, Κατερίνα Ιωακείμ – Διευθύνουσα Σύμβουλος, start up coverstory.gr, Δρ. Φλώρα Σταυρίδη, Ογκολόγος Παθολόγος, Συνεργάτης Ομίλου Υγεία, Managing Director Care and Cure Oncology Center και Ρία Στεργιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, TELETRANS A.E.

Τον συντονισμό είχε η Πρόεδρος του ΤΟΓΜΕ κα Άρτεμις Λιόντα.

epixeirmatikotita 2

Κατηγορία: