Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Έκτακτη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 10.00 π.μ.

ds kede

Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης είναι η προωθούμενη προς ψήφιση, διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Το Διοικητικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 π.μ, με αφορμή την ψήφιση, εκείνη την ημέρα, του Νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας,  για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο οποίο συμπεριλαμβάνεται νομοθετική διάταξη που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική  εκπαίδευση.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι οι συνέπειες της ψήφισης της σχετικής διάταξης, στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών, στη λειτουργία των δημοτικών δομών, αλλά και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Δυναμικά απαντά η ΚΕΔΕ μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ τους Εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τους Γονείς, στην άρνηση του υπουργείου Παιδείας να αποσύρει τη διάταξη για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση

KEDE7557

Κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 της ίδιας μέρας στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Έχοντας στο πλευρό μας τους εργαζόμενους και χιλιάδες γονείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας. Ζητούμε την απόσυρση της διάταξης και διάλογο ή τη δυνητική εφαρμογή της»

Διαβάστε περισσότερα: Δυναμικά απαντά η ΚΕΔΕ μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ τους Εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και...

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αντιπρόεδρο Θ. Βίγλα και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η Πολιτεία οφείλει να δώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άμεσα όλα τα εργαλεία που απαιτούνται, προκειμένου να γίνουν οι πόλεις μας πιο λειτουργικές και πιο φιλικές για όλα τα άτομα με κινητική αναπηρία»

photo parapligikoi a

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο Θ. Βίγλα και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, στα γραφεία του Συλλόγου.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία, με έμφαση στο θέμα της προσβασιμότητας τους στις πόλεις.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της δρομολόγησης κοινών δράσεων με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Πατούλης πρότεινε τη διοργάνωση κοινής ημερίδας από την ΚΕΔΕ και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών με αντικείμενο αφενός την ανάδειξη των προβλημάτων προσβασιμότητας στα αστικά κέντρα  και αφετέρου την κατάθεση προτάσεων από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, με στόχο την εξεύρεση αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων.

Η πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ έγινε αποδεκτή με θέρμη από τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί άμεσα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως έχει τη βούληση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με κινητική αναπηρία και να προτείνει αποτελεσματικές λύσεις που θα διευκολύνουν  την καθημερινότητά τους.
Ειδικότερα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για το σοβαρό ζήτημα της προσβασιμότητάς τους  στις πόλεις μας, οι οποίες παραμένουν αφιλόξενες για αυτούς τους ανθρώπους. Οφείλει να αντιληφθεί η Πολιτεία ότι πρέπει να δώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άμεσα όλα τα εργαλεία που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι πόλεις μας πιο λειτουργικές και πιο φιλικές για όλα τα άτομα με αναπηρία.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τον  Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, μέχρι να φθάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα».

photo parapligikoi b

Στην ετήσια εκδήλωση της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

voreiohpeirotes1

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Θα είμαστε στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και θα τους στηρίξουμε στην προσπάθεια που κάνουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών.

Διαβάστε περισσότερα: Στην ετήσια εκδήλωση της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Με την Πρόεδρο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Μ. Βαρδινογιάννη επισφραγίσαμε μία δυνατή συμμαχία με στόχο την ίδια τη ζωή. Η Υγεία βρίσκεται στην καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα»

photo elpida 5

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το ΕΔΔΥΠΠΥ υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων στους Δήμους και στις τοπικές κοινωνίες

Την πεποίθηση πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και να αποτελέσει πομπό ενημέρωσης,  ώστε να αυξηθούν σημαντικά οι δότες μυελού των οστών και να καλύπτεται η θεραπεία των παιδιών μας στη χώρα μας, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) Γ. Πατούλης.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Με την Πρόεδρο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Μ. Βαρδινογιάννη...

Κοινή συνέντευξη Τύπου ΚΕΔΕ και Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 στις 10.30 π.μ.

Αντικείμενο της Συνέντευξης Τύπου είναι η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας  ανάμεσα στο  Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε,  για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» (Λεβαδείας 8, Γουδή).

Κοινή συνάντηση ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο ΥΠΕΣ, στις 10.30 το πρωί

Στο επίκεντρο της συνάντησης η προωθούμενη διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Πιστεύουμε στο διάλογο και προσδοκούμε σε μία βιώσιμη λύση για αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα. Δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση και τη συρρίκνωση των δομών μας»

 

Διαβάστε περισσότερα: Κοινή συνάντηση ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ....

Δυναμική κινητοποίηση ΚΕΔΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ και εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς με αίτημα την απόσυρση της διάταξης που προβλέπει την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση

photo sygentrosi 1

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η εξεύρεση λύσης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες οικογένειες και δε θα αφήνει στο δρόμο εργαζόμενους – Απαράδεκτη και καταδικαστέα η στάση της Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής να μη δεχτεί αντιπροσωπεία μας

Την έντονη αντίδρασή τους στην προωθούμενη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σχετικά με την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, εξέφρασαν σήμερα η ΚΕΔΕ, μαζί με τη ΠΟΕ ΟΤΑ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ) με μια δυναμική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και πορεία προς τη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα: Δυναμική κινητοποίηση ΚΕΔΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ και εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς με αίτημα την...

Την απόσυρση της διάταξης που αφορά στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ζήτησε η ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, εργαζόμενοι στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς και Γονείς ενώνουμε τη φωνή μας, για την προστασία των παιδιών μας και των εργαζομένων»

Το αίτημα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να αποσυρθούν άρθρα από το Ν/Σ για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που αφορούν στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, μετέφερε το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νίκος Χιωτάκης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, στη σχετική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα: Την απόσυρση της διάταξης που αφορά στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική...

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χ. Σπίρτζη για το νόμο 4412 που αφορά στις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων

spirtzis patoulis 1

Γ. Πατούλης: «Απαιτείται μία ριζική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τους Δήμους. Δεν θα επιτρέψουμε να χάσουν οι τοπικές κοινωνίες το τρένο της ανάπτυξης».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και αντιπροσωπεία της Ένωσης πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χ. Σπίρτζη.

 Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών βρέθηκαν οι προτάσεις από την πλευρά της ΚΕΔΕ για τροποποίηση συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου του Ν.4412/2016 που αφορούν στις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών, Υπηρεσιών και Μελετών, με στόχο τις ταχύτερες διαδικασίες στην ανάθεση και εκτέλεση έργων. 

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Υποδομών,...

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Δε θα επιτρέψουμε την απαξίωση και το κλείσιμο των δημοτικών παιδικών σταθμών.

 patoulis ds 2

Κλείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών

Δυναμικές κινητοποιήσεις ΚΕΔΕ, ΠΟΕ –ΟΤΑ και εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για την απαξίωση και τη συρρίκνωση των Δημοτικών Παιδικών σταθμών – Διατυπώνουν αίτημα άμεσης συνάντησης με το Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα

Άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ζητούν με κοινή επιστολή τους ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Βρεφονηπιαγωγών) προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους,  η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική  εκπαίδευση.

Η σχετική διάταξη, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και με αυθαίρετο τρόπο έχει συμπεριληφθεί στο Nομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Δε θα επιτρέψουμε την απαξίωση και το κλείσιμο των δημοτικών παιδικών...

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η κα Φωτίου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για μη πρόσκληση της Κ.Ε.Δ.Ε. χθες στη Βουλή

Η ΚΕΔΕ δεν απουσιάζει ποτέ από τη Βουλή, όταν συζητούνται σοβαρά ζητήματα για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες

Η Κ.Ε.Δ.Ε. δεν απουσιάζει ποτέ από τη Βουλή, όταν συζητιούνται σοβαρά ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Για να παρίσταται όμως στις συνεδριάσεις των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, θα πρέπει και να προσκαλείται από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, κάτι που δυστυχώς πολλές φορές δεν συμβαίνει, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια.

Η μη παρουσία λοιπόν εκπροσώπου της Κ.Ε.Δ.Ε. στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε το Ν/Σ  που αφαιρεί την αυτοδιοικητική αρμοδιότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων, αλλά και περιέχει εξουσιοδοτική για το πρόγραμμα νέων τμημάτων παιδικών σταθμών σε Δήμους, οφείλεται ακριβώς σε αυτό το γεγονός. Ότι ποτέ δεν μας απέστειλαν από το γραφείο της αρμόδιας αν. Υπουργού κας Φωτίου, αλλά ούτε κι από το αρμόδιο γραφείο της Βουλής  πρόσκληση να παρευρεθούμε, ώστε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας.

Η κα Φωτίου οφείλει αντί να εκφράζει υποκριτικά τη λύπη της για τη δήθεν απουσία της Κ.Ε.Δ.Ε. από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής και να παραπληροφορεί μάλιστα τους βουλευτές, λέγοντας ότι προσκληθήκαμε αλλά δεν πήγαμε, ας σεβαστεί το αξίωμα που υπηρετεί και ας φροντίζει να μας αποστέλλει , έστω και καθυστερημένα, τις προσκλήσεις.

Μόνον έτσι θα αποδείξει έμπρακτα το σεβασμό της στο δημοκρατικό διάλογο και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και θα προστατεύσει το κύρος του Εθνικού Κοινοβουλίου. Με υπεκφυγές και «κρυφτούλι» δεν λύνονται τα προβλήματα και δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Στην 8η Ημερίδα Ψηφιακής Παιδείας για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους ο Γ. Πατούλης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

patoulis diadiktyo 2

Γ. Πατούλης: «Η ορθή χρήση τεχνολογιών από τους νέους μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της ασφάλειας τους καθώς και στην ανάπτυξη δημιουργικών εργαλείων επιμόρφωσης»

Tη θέση ότι το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό παράγοντα ανάπτυξης  των παιδιών και των εφήβων σε τομείς που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά και την μάθηση διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε σχετική ημερίδα που διοργανώθηκε χθες στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Δρακόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα: Στην 8η Ημερίδα Ψηφιακής Παιδείας για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους ο...

Προκαλεί τους Δημάρχους και την απλή λογική η κα Δούρου

kede logo synedriash

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Η τοποθέτηση της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρ. Δούρου στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.) για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think , προκαλεί και τους Δημάρχους, αλλά και την κοινή λογική.

Η κα Δούρου είναι  ο τελευταίος πολίτης στην Αττική που έχει το δικαίωμα «να κουνά το δάκτυλο» στους Δημάρχους , όσον αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Κανένας δεν ξεχνά ότι η κα Δούρου:

Διαβάστε περισσότερα: Προκαλεί τους Δημάρχους και την απλή λογική η κα Δούρου

Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, του Αν. υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτση, του Αν. υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλου, του Πρόεδρου της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού και του Πρόεδρου της ΕΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκη για το Εθνικό Σχέδιο Υποδομής Λυμάτων

photo perivallon 1

Γ. Πατούλης: «Επιτάχυνση των διαδικασιών και τεχνική υποστήριξη κυρίως των μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων τα κλειδιά για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος» 

Την ικανοποίηση μίας πάγιας διεκδίκησης της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού να εκπονηθεί ένα Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομής Λυμάτων χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς και τους Προέδρους της ΕΝΠΕ και ΕΔΕΥΑ, με αφορμή τη σχετική προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν.  

Στην Συνέντευξη Τύπου εκτός από τον κ. Πατούλη μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ο Αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτσης, ο Αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκης.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Κατερίνης Σ. Χιονίδης.

Η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α και Β’ βαθμού και των συναρμόδιων υπουργείων προβλέπει τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία των έργων διαχείρισης λυμάτων των οικισμών Γ’ Προτεραιότητας (άνω των 2.000 κατοίκων) στην Ελλάδα.

photo perivalon 2Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για ένα μείζον ζήτημα με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις, επισημαίνοντας πως εκτός από τις ευρωπαϊκές οδηγίες «μας υποχρεώνουν οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες και ιδίως των απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών να δώσουμε μία οριστική λύση στο ζήτημα και να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές καταστάσεις».  

Ωστόσο, για την αποτελεσματική έκβαση του σχεδίου αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών, υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις οποίες συνόψισε στις εξής:

α) Τη δέσμευση για άμεση αντιμετώπιση θεσμικών ή διοικητικών εμποδίων που συνήθως καθυστερούν ή ακυρώνουν έργα περιβάλλοντος.

β)Την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών προσκλήσεων για την ένταξη των έργων αυτών από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

γ)Τη προτυποποίηση διαδικασιών ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων αυτών.

δ) Τη δημιουργία ενός HELP DESK για την άμεση επίλυση θεμάτων θεσμικών και τεχνικών που θα παρουσιάζονται στους φορείς υλοποίησης.

ε) Τη τεχνική βοήθεια και υποστήριξη των μικρών κυρίως Δήμων ορεινών και νησιωτικών για την ωρίμανση και υλοποίηση των έργων αυτών.

Παράλληλα εστίασε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μικροί Δήμοι με την έλλειψη προσωπικού αλλά και τη χαμηλή διαχειριστική ικανότητα.

Στη συνέχεια τόνισε πως η διαχείριση των αστικών λυμάτων σε περιοχές όπου δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο αποκτά διαρκώς αυξανόμενη σημασία, λόγω των προβλημάτων ρύπανσης των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων και πρόσθεσε πως βασικό στοιχείο στο σχεδιασμό των έργων αποχέτευσης αποτελεί η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου επεξεργασίας.

Σε αυτό το σημείο ανέφερε πως θα έπρεπε να εξεταστεί η λύση της αποκεντρωμένης διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, χωρίς όμως να αποκλείεται και η συγκεντρωτική διαχείριση που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα με κεντρικά συστήματα όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικά αποδεκτό. 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε πως γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση μιας συντεταγμένης, στοχευμένης δράσης με χρονοπρογραμματισμό και διασφάλιση πόρων, ωστόσο διευκρίνισε πως πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και δεσμεύσεις για να έχει το εγχείρημα αυτό το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε πως η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού θα συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια με τεχνογνωσία και το καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτει.

Καθοριστική χαρακτήρισε τη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παράσχει στους Δήμους το υποστηρικτικό πλαίσιο για να γίνουν άμεσα τα απαιτούμενα έργα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.

Ο  Αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτσης, ανακοίνωσε ότι έχουν διασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ 916 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος και υπογράμμισε πως θα υπάρξουν και πρόσθετες χρηματοδοτικές πηγές, μεταξύ των οποίων είναι και η δυνατότητα χρηματοδότησης των Δήμων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών κ Δάνειων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν.

VAR 0046Ο Αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος τόνισε πως στους 169 οικισμούς Γ Προτεραιότητας που ήδη ξεκίνησαν τα έργα, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι το 2020 ενώ για τους 47 που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα προβλέπεται να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα και  να ολοκληρωθούν το 2023.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός εστίασε στην ταχεία δημοπράτηση των έργων χωρίς χρονοτριβές και στην άμεση λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Την ικανοποίηση του για την δρομολόγηση του έργου εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκης επισημαίνοντας από την πλευρά τους θα γίνει το καλύτερο δυνατό με στόχο την περιβαλλοντική προστασία.

Ακολούθως συνεδρίασε η επιτροπή καθοδήγησης του Προγράμματος υπό τον κ. Φάμελλο με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της ΚΕΔΕ με στόχο το καλύτερο συντονισμό και την καλύτερη επιτάχυνση των έργων.

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Κ. Κωνσταντή

Γ. Πατούλης: «Καλούμε την κυβέρνηση να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να διευκολυνθεί προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας. Πρέπει να πάψουν να είναι αφιλόξενες για αυτούς τους ανθρώπους»

 IMG 5251

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Κ. Κωνσταντή, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της δρομολόγησης κοινών δράσεων με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, με έμφαση στη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους στα αστικά κέντρα.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον κ. Κωνσταντή ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού παραμένει προτεραιότητα η διαρκής διεκδίκηση στην κατοχύρωση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και την ΚΕΔΕ για την αμέριστη στήριξή τους και του δήλωσε την πρόθεσή του να ενισχυθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως έχει τη βούληση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με κινητική αναπηρία και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Πρέπει όμως να της δοθούν και οι σχετικές αρμοδιότητες προκειμένου οι τοπικές αρχές να αποφασίζουν για τον τόπο τους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Οφείλουμε όλοι να σκύψουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς χρονοτριβές.

Ειδικότερα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για το σοβαρό ζήτημα της προσβασιμότητάς τους και το οποίο δυσκολεύει την καθημερινότητά τους.  Είναι αδιανόητο μία χώρα, μέλος της Ε.Ε, όπως είναι η Ελλάδα να μην μπορεί να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό και να τους αναγκάζει να ζουν σε «αφιλόξενες» πόλεις.

Επαναδιατυπώνω την έκκληση μου προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας.

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με αναπηρία. Θα συνεργαστούμε και από κοινού θα διεκδικήσουμε μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες».

Αμεσότερη η εξυπηρέτηση των πολιτών με την εφαρμογή του e-παράβολου στους Δήμους

Γ. Πατούλης: ΚΕΔΕ, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,  Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων,  Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και ΥΠΕΣ, συνεργάζονται  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Λιγότερη ταλαιπωρία και αμεσότερη εξυπηρέτηση εξασφαλίζει στους πολίτες η επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παράβολου και στους δήμους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να προχωρούν στην ηλεκτρονική υποβολή των χρημάτων που αντιστοιχούν στην αγορά ενός παράβολου. Στη συνέχεια με την ταυτότητα πληρωμής που θα λαμβάνουν θα μεταβαίνουν στο δήμο και υπηρεσίες του θα αναζητούν ηλεκτρονικά και θα δεσμεύουν προς είσπραξη το σχετικό ποσό.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, το e-παράβολο συμβάλει καθοριστικά στη μείωση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει: «Η επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους Δήμους της Χώρας εξασφαλίστηκε μετά από τη συστηματική συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομικών, Εσωτερικών, της Γ.Γ.Π.Σ. και της ΑΑΔΕ. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει συνεργασία της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης αυτό είναι προς όφελος των πολιτών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού μπορεί να συμβάλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και το αποδεικνύει συνεχώς και στην πράξη.   
Στην περίπτωση εφαρμογής του e-παράβολου ήταν καθοριστική η συμβολή του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά». 


Να σημειωθεί ότι πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “e-παράβολο”, μπορούν ήδη να εκδίδουν τα παράβολα για την άδεια πολιτικού γάμου και την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος.

Εντός του 2018, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκδίδεται ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των Δήμων. Η ηλεκτρονική έκδοση των παραβόλων των Δήμων υποστηρίζεται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών και τον κόμβο υπηρεσιών της ΚΕΔΕ, ο οποίος φιλοξενείται στο υπολογιστικό κέντρο του Δημοσίου, το G-cloud της Γ.Γ.Π.Σ. 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών συστημάτων η επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους Δήμους, στα δικαστήρια και άλλους φορείς, αναμένεται να εκτινάξει τη χρήση των e-παραβόλων. Μάλιστα όπως φαίνεται από τα στατιστικά δεδομένα, οι υπηρεσίες καταγράφουν μια ραγδαία αύξηση η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα καθώς προχωρά και η διαδικασία έκδοσης και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS.

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο Γ. Κοντορίνη και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης

patoulis diktyo

Γ. Πατούλης: «Η μετεξέλιξη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης σε Παγκόσμιο, θα δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική ομογένεια να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την ανασύνταξη της χώρας»

Το πλαίσιο δράσεων που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μετεξέλιξης του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης σε Παγκόσμιο, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Δικτύου και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Solna Σουηδίας Γ. Κοντορίνη.

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο Γ. Κοντορίνη και μέλη της Εκτελεστικής...

Η κατάρτιση Οδικού Χάρτη για την υλοποίηση του Μαραθωνίου Καινοτομίας της ΚΕΔΕ, η σύνθεση των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών και η ανάπτυξη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών σε παγκόσμιο επίπεδο στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ

IMG 6931

Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού υλοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες

Η επέκταση του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών από Ευρωπαϊκό σε Παγκόσμιο επίπεδο, η ομόφωνη ανάκληση της απόφασης σύνθεσης των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών και η κατάρτιση του Οδικού Χάρτη στη διοργάνωση του μαραθωνίου καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε η κατάρτιση του Οδικού Χάρτη για την διοργάνωση του δεύτερου μαραθωνίου καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις, ενώ έγινε γνωστό ότι έχει τεθεί εδώ και 10 ημέρες σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός κόμβος μέσω του οποίοι οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά μια σειρά από παράβολα.

IMG 7054

Με αφορμή τη σχετική συζήτηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού υλοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους Δήμους της Χώρας εξασφαλίστηκε μετά από τη συστηματική συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομικών, Εσωτερικών, της Γ.Γ.Π.Σ. και της ΑΑΔΕ».

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση εφαρμογής του e-παράβολου, ήταν καθοριστική η συμβολή του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά». 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Γ. Κοντορίνης παρουσία και της κ. Ι. Ζαχαράκη, Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου SOLINGEN της Γερμανίας. Ο κ. Κοντορίνης παρουσίασε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Δικτύου, με δεδομένη την ολοκλήρωση της θητείας της σημερινής Συντονιστικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου το Δίκτυο να μετεξελιχθεί από Ευρωπαϊκό σε Παγκόσμιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης η οποία προβλέπει την αλλαγή της σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει την ακύρωση της πρόσφατης υπουργικής απόφασης με την οποία αλλάζει η σύνθεση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων. Να σημειωθεί ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει την σημαντική αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών που θα είναι μέλη τους, γεγονός το οποίο θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα.

IMG 7006

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στη Νάπολη ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης

napoli 2

Μήνυμα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη: «Η ΚΕΔΕ θα συνεχίζει να στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η σημασία της Ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο»

Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Νάπολη, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που καθιερώθηκε πρόσφατα με ΚΥΑ στην Ελλάδα, παρέστη ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ένωσης Γ. Πατούλη.

Διαβάστε περισσότερα: Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στη Νάπολη ο Αντιπρόεδρος της...

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στις 11:00 π.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 11:00  το πρωί στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8,  3ος όροφος).

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν στην Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τροποποίηση στη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών και στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΦΟΔΣΑ.

Διαβάστε περισσότερα: Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στις 11:00 π.μ.

Ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Αναπτυξιακό -Επενδυτικό Φόρουμ με θέμα «Επενδύοντας στον υπαίθριο φωτισμό»

odofotismos 2

Γ. Πατούλης: Αναγκαίο να προσδιοριστεί ξεκάθαρα ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενεργειακή αποδοτικότητα

Η εξοικονόμηση ενέργειας, οι δυνατότητες επένδυσης καθώς και ο κομβικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Αναπτυξιακού –Επενδυτικού Φόρουμ με θέμα «Επενδύοντας στον υπαίθριο φωτισμό, διαγνωστικές διαδικασίες, χρηματοδότηση και ωρίμανση έργων».

Διαβάστε περισσότερα: Ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Αναπτυξιακό -Επενδυτικό Φόρουμ με θέμα «Επενδύοντας...

Στην εκδήλωση για τα 10 έτη διακονίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

27709741 576580252675565 6162000229895167257 o

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού διατηρεί άριστες σχέσεις με την εκκλησία και έχει καλλιεργήσει μία συνεργασία με ωφέλιμα αποτελέσματα για δεκάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση» 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή  τη συμπλήρωση 10 ετών διακονίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

27709936 576661202667470 984661333134189643 o

Τον Αρχιεπίσκοπο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγοί των κομμάτων του Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, οι δύο Αντιπρόεδροι του ΔΣ της ΚΕΔΕ  Δ. Καφαντάρης και Γ. Καραγιάννης, πλήθος βουλευτών, σύσσωμη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, πρυτάνεις, ακαδημαϊκοί, διευθυντές υπηρεσιών της Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος βράβευσε για την προσφορά της την Ελ. Μελιάδου, ιατρό του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που αποτελεί σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Τιμούμε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και προσωπικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο για το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που κάνει όλη αυτή την περίοδο της κρίσης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού διατηρεί άριστες σχέσεις με την εκκλησία και έχει καλλιεργήσει μία συνεργασία η οποία αποδίδει καρπούς και έχει ωφέλιμα αποτελέσματα για δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από την κρίση.

Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση με κοινές δράσεις, με σταθερό προσανατολισμό την προστασία και την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

27709549 576580249342232 1203007677581345032 o