platforma diorthosis tm akiniton pros ota s covid 19 kede s1 Πρόσβαση Δήμων Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Αναγκών ΟΤΑ

ΙΣΟΤΗΤΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εγκαινίασε στο Μαρούσι το πρώτο Κέντρο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

 VAR 6520

Γ. Πατούλης: Αποδεικνύουμε με πράξεις ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση  είναι σύμμαχος των  γυναικών που τολμούν στο χώρο του επιχειρείν

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εγκαινίασε  χθες το βράδυ στο Μαρούσι το πρώτο κέντρο γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η συμβολή του ως Προέδρου της ΚΕΔΕ και ως Δημάρχου Αμαρουσίου ήταν καθοριστική για να λειτουργήσει στο Μαρούσι το πρώτο  Κέντρο το οποίο είναι αποτέλεσμα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους εκπροσώπων φορέων και οργανισμών. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν, η Σ. Κουνενάκη  Εφραίμογλου Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), η Τζένη Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα  Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων ( ΤΟΓΜΕ- ΕΕΔΕ), η Άρτεμις Λιόντα, Σύμβουλος digital marketing και επικοινωνίας, η Ιωάννα Λαγουμίδου, Πρόεδρος BPW Athens, Δικηγόρος Παρ’ αρείω Πάγω, η  Ελπίδα Κόκκοτα,  Ιδρύτρια και πρόεδρος της  MeXOXO, η  Ελένη Χρυσικοπούλου , Μέλος ΔΣ  Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), η Ρένα Χαλιώτη  υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου,  γυναίκες και άντρες επιχειρηματίες που αγκάλιασαν από την αρχή την προσπάθεια, γυναίκες υποψήφιες Περιφερειακές και Δημοτικές Σύμβουλοι και εθελοντές του ΙΑΣΙΣ.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εγκαινίασε στο Μαρούσι το πρώτο Κέντρο Γυναικείας...

Ζητήματα που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την υφ. Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη

VAR 9913

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στον αγώνα των γυναικών για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων»

Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την ισότητα των φύλων από την υφ. Εσωτερικών, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η δρομολόγηση κατάρτισης ενός συμφώνου συνεργασίας με την ΚΕΔΕ για ζητήματα που σχετίζονται με τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα ισότητας.

Ο κ. Πατούλης μετέφερε στην κα Χρυσοβελώνη τη βούληση της ΚΕΔΕ να συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες με στόχο την προώθηση της ίσης συμμετοχής γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς και υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης για την άρση των έμφυλων στερεοτύπων. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε την κα Χρυσοβελώνη να απευθύνει χαιρετισμό στη θεματική ενότητα που συμπεριλαμβάνεται στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, με αντικείμενο Τοπική Αυτοδιοίκηση και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή γόνιμων απόψεων επί του ζητήματος.

Διαβάστε περισσότερα: Ζητήματα που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της...

Στις 29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης της ΚΕΔΕ σχετικά με τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ:  Τα αποτελέσματα  της διαβούλευσης θα αποτελέσουν το βασικό εργαλείο για την υποστήριξη των γυναικών στο επιχειρείν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τα συμπεράσματα της πανελλήνιας διαβούλευσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παρουσιαστούν στο φόρουμ που διεξάγει η ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 3ης εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, Σ.Ε.Γ.Ε. αύριο Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, στο  Grand Hotel Palace, (Μοναστηρίου 305), Θεσσαλονίκη από τις 16:00 - 18:00.

Διαβάστε περισσότερα: Στις 29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης...

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

photo roma 3

Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των Ελλήνων Ρομά.  Καλούμε την ελληνική πολιτεία να διαθέσει τους πόρους που απαιτούνται για την κοινωνική ενσωμάτωση τους και την άρση των ανισοτήτων»

Tην ανάγκη να δρομολογήσει η κυβέρνηση πολιτικές που θα συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ρομά και στην άρση των ανισοτήτων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά που διοργανώθηκε στο Ζάππειο από την  Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και τη στήριξη της ΚΕΔΕ,  υπογράμμισε πως η Αυτοδιοίκηση είναι και θα παραμείνει κοντά στους Έλληνες Ρομά.

Διαβάστε περισσότερα: Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος...

Ξεκίνησε η Πρώτη Πανελλήνια Διαβούλευση για τις γυναίκες του Επιχειρείν με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ

epix1

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Μέσα από ένα γόνιμο διάλογο δρομολογούμε πρωτοβουλίες και δράσεις για κάθε γυναίκα που εργάζεται, που επιχειρεί που θέλει να δημιουργήσει

Με την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων από εκπροσώπους φορέων της γυναικείας επιχειρηματικότητας ξεκίνησε η 1η Πανελλήνια Διαβούλευση για το «Πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει τις γυναίκες στο Επιχειρείν», με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη

Διαβάστε περισσότερα: Ξεκίνησε η Πρώτη Πανελλήνια Διαβούλευση για τις γυναίκες του Επιχειρείν με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ

Πανελλήνια διαβούλευση με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ για την ανάπτυξη υποστηρικτικών δράσεων του Γυναικείου Επιχειρείν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Στόχος μας η δημιουργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των κατάλληλων προϋποθέσεων ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας - Ανοίγουμε διάλογο με τους δήμους και τους φορείς επιχειρηματικότητας για το πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει τις γυναίκες στο Επιχειρείν

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με εκπροσώπους φορέων και οργανισμών γυναικείας επιχειρηματικότητας ξεκινάει διάλογο με στόχο να αναδειχθούν λύσεις και προτάσεις μέσω το οποίων η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει τις γυναίκες στο Επιχειρείν.

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνια διαβούλευση με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ για την ανάπτυξη υποστηρικτικών...

Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην παρουσίαση του προγράμματος JustRom2, για την πρόσβαση των γυναικών Ρομά στα όργανα της δικαιοσύνης

justrom2 2

Την ανάγκη διασφάλισης του δικαιώματος της πρόσβασης στη δικαιοσύνη και σε δίκαιη δίκη για όλους χωρίς διακρίσεις, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην παρέμβασή του κατά την παρουσίαση του προγράμματος JustRom2.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Επικρατείας για την πρόσβαση των γυναικών Ρομά στα όργανα της δικαιοσύνης. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η κοινωνική ένταξη των ευπαθών αυτών ομάδων του πληθυσμού μέσα από προγράμματα που στηρίζουν τη γυναίκα,  ενισχύοντας τη συμμετοχή τους στα κοινά.

Διαβάστε περισσότερα: Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην παρουσίαση του προγράμματος JustRom2, για την...

Γ. Πατούλης: «Αν το συγκεντρωτικό κράτος δεν ενισχύσει την τοπική διακυβέρνηση, μέσω της αποκέντρωσης, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε χώρα γερασμένων πολιτών χωρίς προοπτική και ελπίδα»

photo dimografiko 1

Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση του Τομέα Ισότητας των Φύλων της ΕΝΠΕ με θέμα «Η Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας»

Την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού αλλά και μεταφοράς πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Σε παρέμβαση του στην εκδήλωση με θέμα «Η Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας» που διοργάνωσαν ο Τομέας Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε) και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε), επισήμανε πως «δεν έχει γίνει από πλευράς Κεντρικού Κράτους ουσιαστικά, ούτε ένα βήμα προς την αντιμετώπιση του ζητήματος, παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια η Επιστημονική Κοινότητα και οι κοινωνικοί φορείς κτυπούν το καμπανάκι».

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης: «Αν το συγκεντρωτικό κράτος δεν ενισχύσει την τοπική διακυβέρνηση, μέσω της...

Υπό τη διοργάνωση της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών ημερίδα με θέμα την ενίσχυση των δικτύων Ρομά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο

photo roma 1

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Στόχος μας η συνεργασία με οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης του εξωτερικού με μοναδικό κίνητρο την θεμελίωση των αρχών που στηρίζουν την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ευρωπαίων πολιτών»

Την πάγια θέση της ΚΕΔΕ να στηριχθεί έμπρακτα η προσπάθεια ένταξης των Ελλήνων Ρομά μέσω πολιτικών που θα πρέπει να διαμορφωθούν από ένα δίκτυο συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων από φορείς της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης.

Διαβάστε περισσότερα: Υπό τη διοργάνωση της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε μήνυμα του τονίζει τα εξής:

Σήμερα τιμάμε τη Γυναίκα μάνα, σύντροφο, κόρη, εργαζόμενη, η παρουσία της οποίας σε συνδυασμό με την προσωπικότητα και το έργο της, αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς στην οικογένεια, στην κοινωνία, στους εργασιακούς χώρους και στην πολιτική.

Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε έμπρακτα τις δυσκολίες της πολυπλοκότητας του ρόλου της και να μην μένουμε μόνο σε επετειακές ευχές χωρίς αντίκρισμα.

Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η θέση της γυναίκας είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς καλείται να ανταποκριθεί σε όλους της τους ρόλους, σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ουσιαστική εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για την αμέριστη προσφορά της είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την προώθηση πολιτικών ισότητας που θα συμβάλλουν στη στήριξη της γυναίκας στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, στην εργασία, στην κοινωνία, στη συμμετοχή της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η εγγύτερη στον πολίτη, βαθμίδα διακυβέρνησης, αλλά και ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε για την καταπολέμηση της διαιώνισης και αναπαραγωγής των ανισοτήτων, την άρση των στερεοτυπικών έμφυλων αντιλήψεων και την προώθηση μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Προτεραιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η προστασία και η στήριξη της γυναίκας απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης

Γ. Πατούλης: «Καμία γυναίκα κακοποιημένη, καμία ανοχή στη βία»

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ προχώρησε στη παρακάτω δήλωση:

Η 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών,  συμβολίζει την ανάγκη προκειμένου να εργαστούμε 365 ημέρες το χρόνο προς την κατεύθυνση του στόχου «Καμία γυναίκα κακοποιημένη, καμία ανοχή στη βία».

Διαβάστε περισσότερα: Προτεραιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η προστασία και η στήριξη της γυναίκας απέναντι σε...

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση»

Γ. Πατούλης:  «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης για την άρση των έμφυλων στερεοτύπων» 

photo isotita 3

Την πεποίθηση πως μία δημοκρατική κοινωνία πραγματώνεται μέσα από την ίση συμμετοχή στην πολιτική ζωή γυναικών και ανδρών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση», που διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Στο Συνέδριο απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χ. Καλογήρου, o Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Σγουρός, η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝΠΕ Φ. Βρύνα και η Γ.Γ Ισότητας των Φύλων Φ. Κούβελα. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, ο Μ.Βορίδης εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ, η Ζ. Δημαδάμα, εκπροσωπώντας την επικεφαλής της ΔΗΣΥ, η Δ. Μανωλάκου, εκπροσωπώντας τον ΓΓ του ΚΚΕ, η Δ. Χαλκίδη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και η Ε. Στεφοπούλου, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Ποταμιού.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η ισότητα των φύλων συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα για όλους και όλες και πρόσθεσε πως για τη διασφάλισή του, δεν απαιτείται μόνο η νομική αναγνώρισή του, αλλά και η εφαρμογή του σε όλους τους τομείς της ζωής: τον πολιτικό, τον οικονομικό, τον κοινωνικό και τον πολιτιστικό.

 Σε αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισε πως «το θέμα της ισότητας αποτελεί πρωταρχικό στόχο στην πολιτική μας ατζέντα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό» και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ως μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών και με την ιδιότητά μου του Αντιπροέδρου, ασπάζομαι και προσυπογράφω τις θεμελιώδεις προτεραιότητες του Συμβουλίου για την ισότητα. Θεωρούμε και εκτιμούμε ότι θα πρέπει να αναληφθούν περαιτέρω δράσεις στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο, με πρωταρχική την πολιτική δέσμευση. Η ισότητα των φύλων πρέπει να ενσωματώνεται σε όλες τις πολιτικές, τις νομοθεσίες, τις δραστηριότητες και τους προϋπολογισμούς».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως οι επικεφαλείς των αυτοδιοικητικών αρχών πρέπει να διασφαλίσουν την ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες των δήμων μας, του κάθε πολίτη, γυναίκας ή άνδρα, αλλά και να συνδράμουν ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και να επιτευχθεί η οικονομική αυτονόμησή τους.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, σημαντική είναι και η ευθύνη της πολιτείας η οποία θα πρέπει να λάβει μέτρα «που θα συμβάλλουν στην συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, μέσω ευέλικτων μορφών εργασίας αλλά και διαθέτοντας στους δημότες μας άρτιες υπηρεσίες φύλαξης, προσιτές και προσβάσιμες για όλους, υψηλού ποιοτικού επιπέδου».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης για την άρση των έμφυλων στερεοτύπων, στηρίζοντας τις γυναίκες και άνδρες πολίτες, με σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και κατέληξε τονίζοντας πως θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. 

photo isotita 1photo isotita 2Ο