platforma diorthosis tm akiniton pros ota s covid 19 kede s1 Πρόσβαση Δήμων Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Αναγκών ΟΤΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Υλοποίηση πρόσθετων αλλαγών για την πιο εύχρηστη λειτουργία της πλατφόρμας διόρθωσης τετραγωνικών της ΚΕΔΕ – Δηλώθηκαν πάνω από 10,5 εκατομμύρια τετραγωνικά

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής διόρθωσης των τετραγωνικών της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/) προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης καθώς και οι Δήμοι να επεξεργαστούν αποτελεσματικά τις δηλώσεις αυτές, συνεχίζει τη λειτουργία της και η συμμετοχή των αιτήσεων για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων είναι τεράστια, ποσοστό της τάξης του 35%.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών, το Υπουργείο  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΑΑΔΕ, την ΓΓΠΣ και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Χωρίς την επίσκεψη στο γκισέ του κάθε Δήμου και με απλά βήματα μέσω της εφαρμογής έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 450.000 δηλώσεις και έχουν δηλωθεί επιπλέον άνω των 10,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων προς επεξεργασία στους Δήμους.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες λειτουργίες τόσο για τη περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και των υπαλλήλων των ΟΤΑ:

 • Δυνατότητα Δήλωσης ηλεκτροδοτούμενων τ.μ. από κοινόχρηστο ρολόι.
  Έγινε προσθήκη 2 πεδίων (Αριθμός παροχής κοινόχρηστου ρολογιού, τ.μ. κοινοχρήστου χώρου)
 • Προστέθηκε η διεύθυνση επικοινωνίας στη δήλωση
 • Βελτιώθηκε η εισαγωγή κινητού τηλεφώνου ώστε να έχουμε και κινητά κατοίκων του εξωτερικού (περισσότερα ψηφία)
 • Προστέθηκε το Οικοδομικό Τετράγωνο (μη υποχρεωτικό)
 • Προστέθηκε πεδίο χαρακτηρισμού ενός ακινήτου σαν Εντός-Εκτός Οικισμού
 • Προστέθηκε πεδίο στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, για την καταχώριση σχετικού αριθμού παροχής. (αφορά υπαλλήλους ΟΤΑ)
 • Βελτίωση των αναζητήσεων στη λίστα των δηλώσεων για τους υπαλλήλους των Δήμων

Στις 12 Ιουλίου  2020 θα έχει ολοκληρωθεί και μια σειρά αναφορών (reports) που θα διευκολύνουν τους Δήμους στην καλύτερη επεξεργασία των δηλώσεων.

Ακολουθούν φωτογραφίες για τις νέες χρήσεις της εφαρμογής:

τετραγωνικά 01

τετραγωνικά 02

τετραγωνικά 03

 

Θεσμός για την ΚΕΔΕ, η διοργάνωση του Μαραθώνιου Καινοτομίας

Από τις 28 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου, η Κ.Ε.Δ.Ε. διοργανώνει το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge - Crowdhackathon Smartcity, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2, ο οποίος προγραμματίζεται να διεξαχθεί το διάστημα από 28 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης «ο  2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity 2 είναι η συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία πέρσι, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας, μέσα από την προώθηση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών, ώστε να παραμείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην Χώρα μας. Να αντιμετωπιστεί με πράξεις κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drain”. Με αυτή τη διοργάνωση,  που πλέον ως θεσμός έχει ταυτιστεί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κι αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση ».

Διαβάστε περισσότερα: Θεσμός για την ΚΕΔΕ, η διοργάνωση του Μαραθώνιου Καινοτομίας

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8).

Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα ενημερώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις τροποποιήσεις που έγιναν στο νόμο 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επίσης θα συζητηθεί το ζήτημα της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, με έμφαση στη παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού και στις επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα θα συζητηθεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2018 και θα γίνει ενημέρωση για τη λειτουργία του κόμβου Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ gov HUB προς τους Δήμους αλλά και για την πορεία υλοποίησης των διαδικτυακών υπηρεσιών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν επίσης θέματα που σχετίζονται  με τον υπολογισμό χορηγιών (συντάξεων) των αιρετών, σύμφωνα με το ν. 4387/2016, την καταχώρηση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) κατά τη διαδικασία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018, αλλά και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συντάξεων ΦΚΑ διαδοχικής ασφάλισης για συνταξιούχους γεννηθέντες το 1950.

Η κατάρτιση Οδικού Χάρτη για την υλοποίηση του Μαραθωνίου Καινοτομίας της ΚΕΔΕ, η σύνθεση των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών και η ανάπτυξη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών σε παγκόσμιο επίπεδο στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ

IMG 6931

Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού υλοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες

Η επέκταση του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών από Ευρωπαϊκό σε Παγκόσμιο επίπεδο, η ομόφωνη ανάκληση της απόφασης σύνθεσης των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών και η κατάρτιση του Οδικού Χάρτη στη διοργάνωση του μαραθωνίου καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε η κατάρτιση του Οδικού Χάρτη για την διοργάνωση του δεύτερου μαραθωνίου καινοτομίας της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις, ενώ έγινε γνωστό ότι έχει τεθεί εδώ και 10 ημέρες σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός κόμβος μέσω του οποίοι οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά μια σειρά από παράβολα.

IMG 7054

Με αφορμή τη σχετική συζήτηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού υλοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους Δήμους της Χώρας εξασφαλίστηκε μετά από τη συστηματική συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομικών, Εσωτερικών, της Γ.Γ.Π.Σ. και της ΑΑΔΕ».

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση εφαρμογής του e-παράβολου, ήταν καθοριστική η συμβολή του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά». 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Γ. Κοντορίνης παρουσία και της κ. Ι. Ζαχαράκη, Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου SOLINGEN της Γερμανίας. Ο κ. Κοντορίνης παρουσίασε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Δικτύου, με δεδομένη την ολοκλήρωση της θητείας της σημερινής Συντονιστικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου το Δίκτυο να μετεξελιχθεί από Ευρωπαϊκό σε Παγκόσμιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης η οποία προβλέπει την αλλαγή της σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει την ακύρωση της πρόσφατης υπουργικής απόφασης με την οποία αλλάζει η σύνθεση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων. Να σημειωθεί ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει την σημαντική αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών που θα είναι μέλη τους, γεγονός το οποίο θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα.

IMG 7006

Αμεσότερη η εξυπηρέτηση των πολιτών με την εφαρμογή του e-παράβολου στους Δήμους

Γ. Πατούλης: ΚΕΔΕ, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,  Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων,  Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και ΥΠΕΣ, συνεργάζονται  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Λιγότερη ταλαιπωρία και αμεσότερη εξυπηρέτηση εξασφαλίζει στους πολίτες η επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παράβολου και στους δήμους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να προχωρούν στην ηλεκτρονική υποβολή των χρημάτων που αντιστοιχούν στην αγορά ενός παράβολου. Στη συνέχεια με την ταυτότητα πληρωμής που θα λαμβάνουν θα μεταβαίνουν στο δήμο και υπηρεσίες του θα αναζητούν ηλεκτρονικά και θα δεσμεύουν προς είσπραξη το σχετικό ποσό.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, το e-παράβολο συμβάλει καθοριστικά στη μείωση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει: «Η επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους Δήμους της Χώρας εξασφαλίστηκε μετά από τη συστηματική συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομικών, Εσωτερικών, της Γ.Γ.Π.Σ. και της ΑΑΔΕ. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει συνεργασία της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης αυτό είναι προς όφελος των πολιτών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού μπορεί να συμβάλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και το αποδεικνύει συνεχώς και στην πράξη.   
Στην περίπτωση εφαρμογής του e-παράβολου ήταν καθοριστική η συμβολή του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά». 


Να σημειωθεί ότι πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “e-παράβολο”, μπορούν ήδη να εκδίδουν τα παράβολα για την άδεια πολιτικού γάμου και την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος.

Εντός του 2018, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκδίδεται ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των Δήμων. Η ηλεκτρονική έκδοση των παραβόλων των Δήμων υποστηρίζεται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών και τον κόμβο υπηρεσιών της ΚΕΔΕ, ο οποίος φιλοξενείται στο υπολογιστικό κέντρο του Δημοσίου, το G-cloud της Γ.Γ.Π.Σ. 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών συστημάτων η επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους Δήμους, στα δικαστήρια και άλλους φορείς, αναμένεται να εκτινάξει τη χρήση των e-παραβόλων. Μάλιστα όπως φαίνεται από τα στατιστικά δεδομένα, οι υπηρεσίες καταγράφουν μια ραγδαία αύξηση η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα καθώς προχωρά και η διαδικασία έκδοσης και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS.

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα αλλά δεν αρκούν τα άλματα στην ψηφιακή εποχή. Απαιτείται μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στην ίδια τη λειτουργία του Κράτους που θα δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αυτοδιοίκηση και στους πολίτες»

VAR 8864

Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και του ΥΠΕΣ

Αντικείμενο η «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού – Πιλοτική λειτουργία»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπέγραψε με τον  υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό, Προγραμματική Συμφωνία για τη Δράση «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού – Πιλοτική λειτουργία».

Η Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της ΚΕΔΕ, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας υπεγράφη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα αλλά δεν αρκούν τα άλματα στην ψηφιακή...

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων ξεκινάει από τον κόμβο διαδικτυακών υπηρεσιών «govHUB»

Γ. Πατούλης: Εργαζόμαστε συστηματικά για τη μετάβαση σε μια νέα εποχή που η γραφειοκρατία θα αποτελεί παρελθόν 

IMG 9799IMG 7224

Η είσοδος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή εποχή εγκαινιάζεται με τη λειτουργία ενός εξειδικευμένου  επιχειρησιακού κόμβου υπηρεσιών.

Πρόκειται για τον κόμβο «Διαδικτυακών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Δήμων Ελλάδας» με το διακριτικό όνομα «govHUB».

Η ενεργοποίηση του ανακοινώθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα και υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΚΕΔΕ, του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΠΕΤΑ Α.Ε. Το επόμενο διάστημα θα μπορούν να ανακοινωθούν συγκεκριμένες υπηρεσίες μέσω του δίαυλου «govHUB» της ΚΕΔΕ προς όλους τους δήμους.

Μέσω του κόμβου θα επιτρέπεται η άμεση και ασφαλής πρόσβαση στελεχών των Δήμων σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν πληροφοριακά στοιχεία από τα μητρώα του κεντρικού κράτους. Με τον ίδιο τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στον κόμβο govHUB και άλλων φορέων της δημόσιας διοίκησης.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή την ενεργοποίηση του Κόμβου, «πρόκειται για ένα τεχνολογικό εργαλείο το οποίο με συστηματικό τρόπο μπορεί να συμβάλει καθοριστικά, αφενός στην καλύτερη και αμεσότερη λειτουργία των δήμων και αφετέρου στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων σε μια νέα εποχή που η γραφειοκρατία θα αποτελεί παρελθόν. Η ΚΕΔΕ και η κεντρική διοίκηση συνεργαζόμαστε με βασικό στόχο μας την μετάβαση σ’ αυτή τη νέα εποχή. Καλώ τους συναδέλφους όλων των Δήμων να ενταχθούν στο νέο σύστημα, δηλώνοντας άμεσα τον υπεύθυνο διαχειριστή τους. Η λειτουργία του συστήματος έρχεται να συμπληρώσει μια ολοκληρωμένη τεχνολογική υποδομή που σχεδίασε η  ΚΕΔΕ για όλους τους Δήμους της χώρας, μαζί με το Data Center στο G-Cloud της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τη πρόσβαση στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας του ΥΠΟΙΚ, τη πλατφόρμα εκπαίδευσης και τηλεκατάρτισης e – Μάθηση, το μόνιμο μηχανισμό υποστήριξης με εξειδικευμένο προσωπικό και φυσικά το Δίκτυο Στελεχών ΤΠΕ των Δήμων».

      Πώς λειτουργεί ο Κόμβος και οι υπηρεσίες που παρέχει

Ο κόμβος govHUB είναι ένας εξειδικευμένος επιχειρησιακός κόμβος υπηρεσιών. Στόχος είναι να αποτελέσει το κεντρικό αμφίδρομο δίαυλο με τους 325 Δήμους για οποιονδήποτε θέλει να ανταλλάξει στοιχεία ή υπηρεσίες μαζί τους.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του κόμβου govHUB στο Συνέδριο από τον Γ. Τσιάμη (μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) «οι αρχικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υλοποιήθηκαν είναι το “e-Παράβολο” και η “Αναζήτηση Μητρώου - Επιβεβαίωση Στοιχείων Φυσικού Προσώπου”. Οι πρώτοι πιλοτικοί Δήμοι οι οποίοι ενσωματώθηκαν επιτυχώς στο σύστημα ήταν οι εξής: Ρόδου, Χαλκιδέων, Αγαθονησίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου,  Πατρέων, Αρχανών – Αστερουσίων, Σητείας, Γαλατσίου, Μονεμβάσιας, Κασσάνδρας.

Μετά την πρώτη πιλοτική λειτουργία η οποία ολοκληρώθηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα κρίνεται ότι το govHUB, μπορεί να επεκταθεί μέσω της προσθήκης επιπλέον υπηρεσιών και Οργανισμών και να αξιοποιηθεί πλήρως για υπηρεσίες, όπως αντίγραφο ποινικού μητρώου, ασφαλιστική ενημερότητα, στοιχεία αστυνομικών ταυτοτήτων, στοιχεία ανεργίας, στοιχεία αναζήτησης ΑΜΚΑ, κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ, τιμές υγρών καυσίμων από το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων και πολλές άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Ο κόμβος φιλοξενείται στο σύγχρονο δημόσιο Πληροφοριακό Κέντρο G-Cloud της ΓΓΠΣ του ΥΠΟΙΚ,  και εξυπηρετεί τα εξής:

 • το στόχο της ελληνικής ψηφιακής στρατηγικής 2014-2020 για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών ανάμεσα σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης
 • την πλήρωση της ανάγκης ύπαρξης κεντρικού μηχανισμού ανταλλαγής πληροφοριακών στοιχείων με το σύνολο των δήμων και τα Μητρώα που διαθέτει το κεντρικό κράτος, με έγκυρο , άμεσο και ασφαλή τρόπο.
 • την ανάγκη των δήμων για τη συλλογή και την εκμετάλλευση ορθών στοιχείων πληροφόρησης των πολιτών, που σήμερα είναι ελλιπή όπως ύπαρξη ΑΦΜ χωρίς στοιχεία οφειλέτη, πινακίδων χωρίς στοιχεία κατόχων οχημάτων, λάθος τετραγωνικά τέλους ακίνητης περιουσίας, μη ενημέρωση για τα ακαθάριστα έσοδα για τον υπολογισμό του δημοτικού τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων κα.

Ολοκληρώθηκε το 3ο eHealth Forum για τη «Προαγωγή της Ολοκληρωμένης Ηλεκτρονικής Υγείας για ισότιμη πρόσβαση και ένα βιώσιμο μέλλον»

 Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζει την ανάπτυξη της ψηφιακής υγείας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές»

IMG 2615IMG 2598

Ολοκληρώθηκε το 3ο eHealth Forum του οποίου συνδιοργανωτής ήταν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος  της ΚΕΔΕ και του Δικτύου,  Γ.  Πατούλης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο πολίτης/ασθενής μπαίνει στο επίκεντρο μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας .

Διαβάστε περισσότερα: Ολοκληρώθηκε το 3ο eHealth Forum για τη «Προαγωγή της Ολοκληρωμένης Ηλεκτρονικής Υγείας για...

Αναβάθμιση δικτυακού τόπου kedke.gr

Από τις 10/10 λειτουργεί ο αναβαθμισμένος δικτυακός τόπος της ΚΕΔΕ . Ο στόχος για τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα είναι να αποτελέσει  ένα χρήσιμο σημείο ενημέρωσης, συνεργασίας και συμμετοχής με κάθε εμπλεκόμενο O δικτυακός τόπος είναι σε πιλοτική λειτουργία και  θα προστίθεται συνεχώς νέα και χρήσιμη λειτουργικότητα . Παράλληλα θα γίνονται βελτιώσεις που θα βασίζονται στα σχόλια και στις προτάσεις  που υποβάλλει ο  κάθε χρήστης .

Ο δικτυακός τόπος της ΚΕΔΕ

-       Εχει αναβαθμιστεί τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά

-       Αξιοποιεί το σύνολο του περιεχομένου του παλιού kedke.gr (το σχετικό υλικό θα παραμείνει για ικανό χρονικό διάστημα  σαν «αρχείο» στη διεύθυνση old.kedke.gr) . Το περιεχόμενο έχει ανακατηγοριοποιηθεί με στόχο να είναι πιο άμεσα αναζητήσιμο και να προβάλλει τη δραστηριότητα της ΚΕΔΕ παρέχοντες χρήσιμη πληροφορία

-       Παρέχει χρήσιμα εργαλεία και ηλεκτρονικές υπηρεσίες . Σταδιακά θα παρέχονται και καινοτόμες υπηρεσίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της συμμετοχής των χρηστών  π.χ ηλεκτρονική διαβούλευση

-       Έίναι δυνατή η πρόσβαση σε κανάλι λήψης του συνόλου της πληροφορίας μέσω RSS http://www.kedke.gr/?page_id=2435

-       H υλοποίηση με βασίζεται ανοικτό λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου (worpdress.org)

-       Μέσω του δικτυακού τόπου της ΚΕΔΕ μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα συνεργασίας diktyo.kedke.gr

Μπορείτε να προτείνετε βελτιώσεις ή  να επισημάνετε λάθη τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν μέσω της σχετικής φόρμας πατώντας εδώ https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFU1eFJlNmtmaEp4THktRno1WTI4WVE6MA#gid=0

 

 

 

Πηγή Φωτογραφίας

http://www.flickr.com/photos/vfsdigitaldesign/5396094193/in/photostream/